Semnături pentru ridicarea unui spital regional

Data publicării:
promisiuni

Liberalii vor să demareze o campanie prin care să strângă semnături pentru ridicarea spitalelor regionale în mai multe orașe din țară, printre care și Timișoara. Anunțul a fost făcut, la Timișoara, de vicepreședintele PNL, Cristian Bușoi.

"Este o zonă în care trebuie să existe cu orice preț un spital regional nou-nouț care să deservească, în primul rând, locuitorii Timișoarei și ai județului Timiș, dar, în același timp, și locuitorii regiunii de vest a României. Fondurile guvernamentale trebuie să reprezinte principala sursă, dar eu văd foarte posibil și trebuie să începem aceste demersuri pentru ca viitorul spital regional de la Timișoara să fie prioritatea în finanțarea europeană după aceste trei agreate", spune Cristian Bușoi.

Despre construirea unui spital regional la Timișoara se discută de ani buni, dar totul a rămas la nivel de intenție. În 2006, liberalii, prin ministrul Eugen Nicolaescu, promiteau că aici va fi funcționa un spital regional de urgență, pe o suprafață de 10 hectare, construit cu bani guvernamentali. În martie 2011, Guvernul a aprobat un acord de principiu pentru realizarea spitalelor regionale, de către Ministerul Sănătății, în parteneriat public-privat. Și, cel mai recent - la sfârșitul anului trecut, ministrul PSD al Sănătății anunța că la Iași, Craiova și Cluj ar urma să fie construite spitale regionale după 2021, prin co-finanțare din fonduri europene.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri