Sari la conținut

Stradă nouă, deja veche

Acum, la șase luni după finalizarea lucrărilor, asfaltul a cedat. Pe carosabil au apărut gropi și denivelări. Craterele au fost acoperite cu pietriș, pentru că deveniseră capcane pentru mașini. Asfaltarea drumului face parte din programul de reparaţii a străzilor şi a costat aproximativ 192.000 de lei.

De când intri pe Splaiul Sofocle din Timișoara poţi să vezi asfaltul proaspăt crăpat.  (aici groapa acoperită cu pietriş cu cauciuc în vârf). Iar cu cât inaintezi te loveşti şi de alte neajunsuri. Mai ales dacă esţi şofer.

„Această stradă nu a fost asfaltată niciodată până anul trecut când a fost modernizată. Lucrarea nu a avut viaţă lungă. Cel puţin în această zonă asfaştul s-a lăsat deja cu câţiva centimetri” - Caterina Ledrer, reporter Digi24 Timișoara.

Bucuria locatarilor nu a durat mult, pentru că în asfalt au apărut gropi și denivelări. 

„Datorită apei s-a lăsat toată porţiunea asta aici. Păcat că am aşteptat ani de zile, am umblat pe la primărie, şi uite ce lucrare. [Cum e lucrarea?] Păi de proastă calitate, pentru că nu trebuia să cedeze aşa repede”, spune un locuitor al zonei.

„Problema e cu canalele, nu prea le-au reuşit. [Am văzut că sunt gropi, asfaltul s-a lăsat].  Da, păi dacă nu au făcut ca lumea. Nici nu au terminat. Acolo s-a oprit la ultima casă la jumătate”, adaugă un altul.

Tasarea asfaltului a apărut în urma unei lucrări de reparare a reţelei de apă şi canal. Deşi firma angajată de Aquatim trebuia să facă reparaţiile în decembrie, nu a făcut-o nici până acum.

„A fost perioada sărbătorilor în care au avut personal mai puţin la dispoziţie, au fost temperaturi la care s-a putut turna numai asfalt special. Oricum reprezentanţii Aquatim monitorizează cum se reface strada acolo un de noi am făcut reparaţii la reţelele subterane. Dacă firma nu îşi respectă obligaţiile va fi sancţionată”, explică Loredana Leordean, purtătorul de cuvânt al Aquatim.

Iar asta nu este singura problemă pe Splaiul Sofocle. Asfaltul nu acoperă toată strada. El a fost turnat până la jumătatea ultimei case şi nu până în capătul arterei. În partea opusă, asfaltul a crăpat.

„Şi la mine aici. Uite... au făcut lucru de mântuială. Ei nu bagă materiale cum trebuie înăuntru. Din cauză că dacă fac lucru bun nu mai au de lucru şi nu mai câştigă bani”, povestește un alt bărbat care locuiește în zonă.

Aceste probleme trebuie rezolvate de administratorul străzii: Primăria Timişoara. Însă nicio persoană din conducerea instituţiei nu a putut fi contactată pentru o poziţie.

„Se încearcă deschiderea a cât mai multor şantiere şi închiderea acestora fără ca ele să fie făcute cu respectarea reglementărilor în domeniu şi nu se întâmplă decât să se inagureze în stil pompieristic cât mai multe realizări fără ca ele să fie bine executate”, precizează Alfred Simonis, consilier local Timişoara.     

Asfaltarea Splaiului Sofocle  a costat 192.000 de lei, iar banii au provenit din bugetul Timișoarei.  

Reporter: Caterina Ledrer

Operator: Mihai Pop

Pe aceeași temă