Surprins de radar cu 125 km/h prin Timișoara şi de etilotest cu alcoolemie

Data publicării:
aparatul radar 2 1

Alcooltestul indica în cazul bărbatului 0,67 miligrame/litru de alcool pur în aerul expirat. Șoferul a fost condus la Spitalul Județean pentru recoltarea de probe biologice.

Doar pentru depășirea vitezei legale, legislația prevede până la 20 de puncte-amendă, respectiv 1600 de lei, și suspendarea dreptului de a conduce pentru trei luni. În plus, bărbatul se poate alege cu dosar penal pentru conducerea sub influența alcoolului a unei mașini.

UPDATE. Poliția Timiș a făcut public un bilanț al acțiunilor de pe șoselele județului în ultimele 24 de ore: au fost aplicate peste 350 de sancţiuni contravenţionale şoferilor indisciplinaţi, au fost reţinute 30 de permise de conducere, au fost retrase şi patru certificate de înmatriculare.

Au fost utilizate toate aparatele radar din dotarea Serviciului Rutier Timiş, pentru depistarea şoferilor care nu respectă limitele legale de viteză”, au precizat cei de la IPJ Timis.

Aproape jumătate din totalul sancţiunilor contravenţionale aplicate au fost pentru nerespectarea limitelor legale de viteză. Poliţiştii au întocmit 18 dosare penale conducătorilor auto depistaţi la volan sub influenţa băuturilor alcoolice, celor care nu posedau permise de conducere sau care conduceau mașini neînmatriculate.

Reporter: Gerhald Ernst
Editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri