Timișoara caută încă ”unda verde”. Un sistem inteligent de management al traficului ar putea fi funcțional la anul

Data publicării:
trafic infernal 2



Proiectul, pe baza căruia șoferii vor putea avea parte de un trafic decongestionat pe arterele circulate din oraș, va deveni realitate cel mai devreme în primăvara anului viitor, chiar dacă, inițial, autoritățile promiteau că va fi implementat în 2013.

Chiar dacă banii europeni necesari proiectului există de mai bine de 10 luni, municipalitatea spune că a lucrat la partea de documentații a proiectului, mai precis, caietul de sarcini sau licitațiile de management.

De numai două zile, proiectul este în licitație publică prin sistemul electronic de achizitii publice, procedură care durează 52 de zile. În acest timp, firmele interesate de realizarea proiectului se pot înscrie pentru efectuarea lucrărilor. Abia după aceea se desemnează un câștigător, iar dacă nu vor fi contestații, proiectul poate începe să se deruleze.

Așa că șoferii mai au de așteptat câteva luni bune până când ar putea scăpa de traficul infernal, mai ales la orele dimineții, dar și după-amiza, din Timișoara. Dacă proiectul va fi pus la punct în Timișoara, în 145 de intersecții din oraș, traficul va fi monitorizat și fluidizat.

CITEȘTE ȘI: Traficul matinal, coşmarul şoferilor din capitala Banatului

reporter: Sorina Covlea
operator: V.Jiva / A.Lungu
editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri