Incediu la Petrila | 100 de oameni evacuați

Data publicării:
fire
Alertă la Petrila. Peste 100 de oameni au fost evacuați dintr-un bloc turn în care a izbucnit un incendiu. 11 persoane au fost transportate la spitalul din Petroșani cu intoxicații cu fum. Din cauza flăcărilor și a fumului dens, intervenția pompierilor a fost îngreunată. Cel mai probabil, incendiul a fost produs de un scurt circuit la un dispozitiv improvizat de pe scara blocului.

46 de locatari din bloc, dintre care 14 copii, au fost evacuați de pompieri, iar alte 58 de persoane au ieșit singure din imobil.

"Flacăra era pe acolo, pe sus, nu se vedea, și fumul și scântei săreau până dincolo în parcare."

"Mi-a zis că a luat foc blocul și că să vin repede acasă, ca, dacă nu, îmi sparge ușa, că era bătrânul în casă."

"Era destul de mult fum. Oamenii s-au speriat? Cred că da, vă dați seama."

La fața locului au intervenit 4 echipaje de stingere și 3 mașini de prim ajutor care au transportat la spital persoanele intoxicate cu fum.

"Sunt 11 persoane care au fost aduse sau care au venit, din cele 11 sunt 8 adulți și 3 copii, toți cu intoxicații cu fum", a explicat Alin Vasilescu, manager Spitalul de Urgență Petroșani.

Incendiul a izbucnit în jurul orei 11. Focul s-a manifestat de la etajul 4 în sus, cu degajări mari de fum, și a fost favorizat de materialele ușor inflamabile aflate în spațiile de depozitare de pe casa scării.

"Intervenția a fost foarte dificilă din cauza fumului foarte dens și a vizibilității reduse", a explicat Adrian Avram, comandantul Detașamentului de Pompieri Petroșani.

Cea mai probabilă cauză a incendiului este un scurt circuit produs la o instalație improvizată de pe casa scării.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri