Lista norocoşilor, contestată

Data publicării:
liste
Controverse după stabilirea listei de beneficiari pentru atribuirea de terenuri gratuite, de la primărie, la Timişoara. Printre tinerii care ar urma să primească parcele pentru case se numără mai mulţi apropiaţi ai primarului Nicolae Robu - consilieri sau angajaţi ai municipalităţii. Zeci de numulţumiţi au depus contestaţii după ce s-a afişat lista "norocoşilor".

„Acestea sunt cele 128 de parcele de teren pe care Primăria Timişoara le-a atribuit tinerilor cu vârsta de până la 35 de ani. Iniţial în program s-au înscris 208 persoane şi nu mai puţin de 50 au depus contestaţii nemulţumite că nu au primit teren aici" - Caterina Ledrer, reporter Digi24 Timişoara.

Printre norocoşi se numără şi mai mulţi apropiaţi ai edilului-şef - un ales local, un fost şi un actual consilier al primarului, dar şi mai mulţi angajaţi ai Primăriei Timişoara. Aşa că suspiciunile au apărut imediat.

„Aici ar trebui să existe un organism independent care să verifice modul în care se aplică criteriile. Problema este de transparenţă. Criteriile şi dosarele câştigătoare ar trebui puse şi afişate pe site-ul primăriei. A primit cutare atâtea puncte pentru că a îndeplinit criteriul 1, 2, 3 şi 4. Şi atunci, eu pot să verific şi pot să văd dacă atribuirea s-a făcut corect", a transmis Radu Nicosevici, preşedintele ONG-ului care monitorizează administraţia publică.

În scandal s-a implicat şi preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, care îi cere lui Nicolae Robu să le ia terenurile apropiaţilor săi.

„Îi solicit primarului Robu să facă demersurile şi cred că e corect să retragă terenurile care au fost atribuite apropiaţilor, consilierilor, subordonaţilor lui direcţi şi care cred că din punct de vedere al legaşităţii are diferite probleme şi i-aş sugera să pună, din punct de vedere al comisiei, să verifice foarte atent legalitatea atribuirii acestor terenuri", susţine Călin Dobra, preşedintele CJ Timiş.

Primarul Timişoarei se apară şi susţine că atribuirea s-a făcut cu respectarea tuturor condiţiilor de legalitate şi la mijloc sunt jocuri politice. Robu precizează şi că Legea 15 nu le interzice anumitor angajaţi sau membrilor de partid să beneficieze de program.

„În ce ţară suntem? Numai comuniştii dacă nu erai membru de partid te pedepseau. Am ajuns în ţara în care, dacă eşti membru PNL să fi pedepsit că aşa vrea PSD. Păi cum vine asta? eu cred că unii sunt rărăciţi dacă pretind să încălcăm legea de aşa manieră", adaugă Nicolae Robu, primarul Timişoarei.

Edilul recunoaşte însă că în cazul consilierului local PNL Grigore Grigoroiu, care a primit teren pe Legea 15 şi care a aprobat în plen criteriile de atribuire, există posibilitatea unui conflict de interese.

„Este posibil, eu nu exclud, să fie o coliziune cu legea. Nu ştiu, se poate interpreta şi ca un conflict de interese", continuă Robu.

Parcelele de teren sunt situate la marginea Timişoarei, în zona Ovidiu Balea, şi fiecare are 300 de metri pătraţi. Preţurile practicate de piaţă sunt cuprinse între 100 şi 130 de euro pe metru pătrat în zona respectivă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri