Sari la conținut

Relaxare la Aqualand

Vremea s-a răcit suficient de mult, astfel încât turiștii care ajung la Deva să nu mai fie tentați de plimbări în aer liber. Nu a venit încă iarna, așa că nici sporturile specifice sezonului rece nu pot fi practicate. Alternativa pentru câteva ore de relaxare rămân așadar bazinele cu apă caldă de la Aqualand Deva. Singurul complex de acest gen din vestul țării este căutat zilnic de sute de turiști, mulți dintre ei din afara județului Hunedoara.

La Aqualand este imposibil să te plictisești. O spun turiștii care susțin că nici nu știu în care dintre cele 7 bazine să stea mai mult. Unii și-au făcut un obicei din a se relaxa săptămânal la complexul acvatic din Deva.

„Venim din Alba Iulia doar pentru aqualand, îi foarte bine, îi cald, perfect pentru vremrea asta.”

„Aici este cald, ese foarte bine, având în vedere vremea de toamnă, aici avem posibilități multiple să petrecem. Venim cel puțin o dată pe săptămână”.

„E bine. Ăsta e bazinul preferat sau vă place și altul? Ăsta e, că e prima oară când venim.”

Iar bazinele cu valuri sau cu hidromasaj nu sunt singurele tentații. Toboganul sau spațiile pentru masaj, sauna sau salina sunt la fel de căutate.

„Cei care își doresc mai mult decât cele 32 de grade din bazine pot oricând să încerce una dintre cele 5 saune în care temperatura oscilează între 60 și 100 de grade celsius” - Andrada Velciov, reporter Digi24 Timișoara.

„Vin din județele de pe lângă, de la Cluj, de la Timișoara, Alba Iulia, de la Târgu Jiu, e singurul complex din partea asta”, explică Daniel Leji reprezentant Aqualand Deva.

De câteva săptămâni, turiștii au parte și de o altă metodă de relaxare: terapia cu pești. Pentru 10 minute se plătesc 10 lei.

„E prima dată când încerc și îi superb. Este relaxarea totală aici.”

„Curăță pielea de țesut mort, cutile, ei elimă o substanță care renegerează pielea, de aceea eczeme, ciuperci, psoriazis sunt tratate foarte bine”, susține Lia Avram, terapeut.

Costul unui bilet la Aqualand variază între 22 de lei, cât plătesc elevii și studenții pentru 3 ore de acces la bazine, și ajunge la 55 de lei, pentru o zi întreagă, cu intrare la bazine și saune.