Secție de spital, ca în anii '50

Data publicării:
babes
Un grup de studenți din Timișoara i-ar putea scăpa de o grijă pe utilizatorii de telefoane mobile. Tinerii lucrează la un dispozitiv fără fir de încărcare a bateriei telefonului. Prototipul va putea încărca simultan până la 8 telefoane, atunci când va fi gata. Studenţii cred că ar fi chiar o afacere bună dacă l-ar vinde celor care deţin restaurante, de exemplu, sau în universități.

„Secția Pneumoftiziologie are, în total, 150 de paturi, iar aici sunt internați anual peste 3000 de pacienți. Timpul, însă, și-a lăsat amprenta asupra construcției. Un exemplu este acest toc de ușă de unde cade tencuiala" - Angela Novăcescu, reporter Digi24 Timişoara.

Lux în anii 60, vechi și stricate astăzi, ușile, gemurile și mozaicul de pe podea vor fi schimbate abia anul acesta. Un moment pe care pacienții îl așteaptă de câteva decenii.

„A fost nevoie să se facă de mult, de mult, dar nu a fost posibilitate. Am fost internată acolo și a fost dezastru."

„Trebuie ce e necesar. Să fie frumos, să fie curat să avem altfel de condiții. Se schimbă, încet încet se schimbă."

„Se lucrează am văzut și geamurile termopane s-au schimbat. Văd un lucru bun ca tânăr."

Lucrările au început la parterul secției, iar apoi se vor extinde și la cele două etaje. 1 milion de lei costă igienizarea și renovarea saloanelor, băilor și holurilor.

„Din 1950, 60 practic nu s-a investit deloc în aceste secții și acum avem datorită primăriei locale un program masiv de investiții în care vrem să aducem aceste secții la nivelul anului 2020", spune Cristian Oancea, medic pneumolog.

Din cauza vechimii clădirii, saloanele nu pot avea grupuri sanitare proprii așa cum cer normele Europene. Conducerea spitalului spune că există soluții pentru redimensionarea spațiului.

„Este foarte dificil de a ține un pacient bolnav în condițiile existente. Se va face o construcție nouă și se vor redimensiona spațiile, fluxurile se vor modifica astfel încât spitalul să devină un spital modern", admite Virgil Musta, purtătorul de cuvânt al Spitalului „Victor Babeș" Timișoara.

Lucrările de renovare vor fi gata în 2018. Din cauza neregulilor, spitalul de boli infecțioase din Timișoara funcționează cu program de conformare, adică are aprobare din partea Direcţiei de Sănătate Publică să ajungă la standarde europene până în 2020.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri