Timișoara va găzdui, în decembrie, Supercupa României, la volei feminin

Data publicării:
supercupa volei
Timișoara va găzdui în luna decembrie cel mai important eveniment voleibalistic de după Revoluție - Supercupa României 2016. Campioana en-titre, Volei Alba Blaj, și deținătoarea Cupei României, CSM Târgoviște, se vor lupta pentru al treilea trofeu intern la sala „Constantin Jude", în data de 20 decembrie.

„Credem că e bine pentru Timişoara şi trebuie să pregătim uşor-uşor publicul pentru anul viitor, când vor avea parte de meciuri cu echipe din Divizia A1. Vă spun în premieră, tot la Timişoara se vor aniversa şi 85 de ani de la înfiinţarea Federaţiei Române de Volei”, a spus Horia Cardoș, membru în Consiliul Director al Federației Române de Volei.

Volei Alba Blaj și CSM Târgoviște s-au întâlnit în ultimele două sezoane în finala Diviziei A1. Trupa din județul Alba a reușit să câștige titlul de fiecare dată. Anul acesta, CSM Târgoviște și-a luat revanșa în Cupă, după ce a eliminat campioana în semifinale.

„O confruntare deja, pot să spun, clasică în campionatul României. Sunt cele mai bune echipe, cu probabil cei mai buni antrenori străini din ţară şi cu siguranţă va fi un spectacol”, a completat Horia Cardoș.

Ambele formații reprezintă România în cupele europene în acest sezon. Volei Alba Blaj participă în grupele Champions League, iar CSM Târgoviște este calificată direct în „optimile" CEV Cup.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri