Bolile pe care le pot face copiii în vacanțe

Data publicării:
sanador

Multe dintre afecțiunile pe care le dezvoltă copiii în timpul vacanțelor sau la reîntoarcerea în colectivitate pot fi prevenite prin vaccinare. În funcție de vârsta micuțului și de factorii de risc, medicul poate recomanda, pe lângă lista de vaccinuri incluse în schema obligatorie, și unele opționale, arată doctorul Corina Cîlcic.

Printre acestea se numără cel mai frecvent vaccinul împotriva gripei, varicelei, pneumoniei sau rotavirusului, acesta din urmă fiind indicat în special sugarilor, care sunt mai predispuși la infecții digestive grave, mai ales în timpul vacanțelor.

Cele mai bune opțiuni pentru imunizarea copilului trebuie discutate în detaliu cu medicul pediatru, care va recomanda înainte de vaccinare și o serie de analize și investigații medicale amănunțite, pentru evaluarea completă a stării de sănătate a copilului. Inclusiv alergiile, foarte răspândite în acest sezon, pot fi controlate printr-un tratament de desensibilizare, dacă specialistul va considera necesar acest lucru.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri