Care este rolul ecografiei abdominale în cancerul renal

Data actualizării: Data publicării:
dr. Bogdan Pârlițeanu, medic specialist urologie

Ecografie abdominală este o investigație nedureroasă și neinvazivă folosită în cazul suspiciunii unei formațiuni tumorale prezente la rinichi. Care este rolul acestei investigații în cancerul renal discutăm cu dr. Bogdan Pârlițeanu, medic specialist urologie.

Rinichiul are ca roluri principale eliminarea toxinelor și a excesului de fluide din sânge. Celulele maligne se pot dezvolta însă în acest organ, producând cancer renal. În stadiul incipient, tumorile renale nu produc simptome, dar, pe măsură ce se dezvoltă, pot apărea durere în zona afectată, urinare cu sânge, febră, hipertensiune, senzație de oboseală, lipsa poftei de mâncare și scăderea în greutate.

Atunci când îndepărtarea tumorii este posibilă, este nevoie de nefrectomie, operație care constă în înlăturarea rinichiului sau a unei părți din acesta. În prezent, dezvoltarea tehnologiei medicale permite efectuarea operațiilor prin metode minim invazive, cele mai bune rezultate fiind obținute prin nefrectomie robotică. Utilizarea robotului chirurgical crește precizia inciziilor, reduce riscurile și scurtează perioada de recuperare.

Articol susținut de SANADOR, mai multe detalii pe www.sanador.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri