Care sunt soluțiile terapeutice pentru litiaza urinară

Data publicării:
dr rucsandra manu
Dr. Rucsandra Manu, medic primar Urologie

Pietrele la nivelul căilor urinare pot duce la complicații grave. De aceea tratamentul trebuie făcut doar la indicația medicului. Care sunt riscurile automedicației și tratamentelor greșite în această boală discutăm cu dr. Rucsandra Manu, medic primar Urologie.

Litiaza urinară poate provoca, pe lângă semnele și simptomele urinare, și manifestări generale. Din păcate, multe persoane care se confruntă cu aceste probleme aleg întâi să se trateze singure. Aceste remedii nu sunt, însă, de ajutor, mai ales când litiaza este avansată. Pentru evitarea complicațiilor ce pot apărea, este recomandat un consult de specialitate, la un medic urolog, încă de la primele manifestări clinice care pot indica prezența pietrelor la rinichi.

În urma consultației, care este completată de analize și investigații imagistice specifice, aproape invariabil de ecografie, medicul specialist va stabili diagnosticul și va recomanda cel mai potrivit tratament, în funcție de severitatea afecțiunii și de particularitățile pacientului. În prezent, litiaza urinară poate fi tratată eficient și prin metode minim invazive, fără operație, cum este litotriția extracorporală cu unde de șoc (ESWL), care permite fragmentarea calculilor renali prin unde de șoc emise de un aparat special, produse în afara organismului.

Articol susținut de SANADOR, mai multe detalii pe www.sanador.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri