Ce este examenul RMN multiparametric de prostată și când este indicat

Data actualizării: Data publicării:
dr Adrian Dijmarescu

O metodă nouă și promițătoare pentru diagnosticul cancerului de prostată este examenul RMN multiparametric. Despre imagistica prin rezonanță magnetică în acest tip de cancer, discutăm cu dr. Adrian Dijmărescu, medic primar radiologie-imagistică medicală.

Cancerul de prostată este al doilea cel mai frecvent diagnosticat tip de cancer la bărbații din România, fiind mai des întâlnit la vârstnici. Are o evoluție lentă, ceea ce face ca manifestările clinice să nu apară chiar de la început. În momentul în care apar semne și simptome (urinări frecvente și în cantități mici, scăderea presiunii jetului urinar, durere la urinare, prezența sângelui în urină sau spermă, disfuncție erectilă), boala este deja într-un stadiu mai avansat.

Diagnosticul cancerului de prostată este stabilit de medicul urolog, în urma unui examen clinic amănunțit, la care se adaugă investigații paraclinice și imagistice specifice. Rezonanța magnetică multiparametrică de prostată este metoda imagistică de elecție pentru diagnosticarea cancerului de prostată. Este o investigație sigură, non-invazivă, eficientă, neiradiantă, care furnizează medicului informații esențiale despre localizarea, dimensiunea și severitatea tumorii.

Articol susținut de SANADOR, mai multe detalii pe www.sanador.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri