Ce este tromboza intracardiacă

Data publicării:
Untitled
Dr. Cosima Ionescu, medic specialist Chirurgie cardiovasculară

O complicație a unei boli cardiace preexistente, tromboza intracardiacă, trebuie tratată chirurgical. Cum se pot diagnostica cheagurile de sânge în inimă și cât este de gravă această condiție ne spune dr. Cosima Ionescu, medic specialist Chirurgie cardiovasculară.

Tromboza intracardiacă, adică formarea unor cheaguri de sânge în camerele inimii, de obicei în atriul stâng, se manifestă prin durere intensă în piept, tuse cu sânge, palpitații și dificultăți de respirație. Formarea trombilor la nivelul inimii poate duce la complicații grave, cum sunt embolia pulmonară sau accidentul vascular cerebral ischemic, inclusiv la deces. De aceea, este important ca pacientul să fie diagnosticat la timp și să urmeze tratamentul recomandat.

Cea mai utilă investigație imagistică pentru identificarea trombozei cardiace este ecocardiografia transesofagiană, dar pot fi indicate și tomografia computerizată sau examenul RMN. În funcție de severitatea trombozei, medicul poate recomanda administrarea unor substanțe anticoagulante, care să dizolve trombii, sau, în cazurile mai grave, o intervenție de chirurgie cardiovasculară numită trombectomie, prin care sunt extrase cheagurile de sânge.

Articol susținut de SANADOR, mai multe detalii pe www.sanador.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri