Ce este vertijul și care sunt cauzele apariției acestuia

Data publicării:
dr maxim vasian
Dr. Maxim Vasian, medic specialist O.R.L.

O amețeală apărută brusc și care durează poate anunța tulburări ale urechii interne, cu rol în menținerea echilibrului. Afecțiunea se numește vertij și poate fi tratată modern, prin mai multe metode. Despre soluții în pierderea echilibrului discutăm cu dr. Maxim Vasian, medic specialist ORL.

Amețeala poate avea diverse cauze și poate varia în intensitate, începând de la o senzație trecătoare de leșin și până la vertij, când pacientul are impresia că totul se învârte în jurul lui. Întrucât amețeala poate fi produsă de multe cauze, printre care se numără și răul de mișcare sau afecțiuni ale urechii interne, se recomandă ca pacientul să solicite o consultație ORL de îndată ce apar astfel de probleme.

În cadrul consultației, medicul orelist poate recomanda și efectuarea unor teste vestibulare pentru diagnosticarea vertijului. Videonistagmografia este considerată noul standard pentru testarea funcțiilor urechii interne, iar posturografia (statică sau dinamică) este indicată în situații de pierdere a echilibrului, vertij, amețeli sau rău de mișcare. Metodele avansate de analiză matematică folosite în posturografia dinamică permit o sinteză mai precisă a rezultatelor, adaptând fiecare program în funcție de nevoile specifice ale pacientului.

Articol susținut de SANADOR, mai multe detalii pe www.sanador.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri