Cum se stabilește tratamentul pentru cancerul colorectal

Data actualizării: Data publicării:
Untitled
Dr. Bogdan Marțian, medic primar Chirurgie generală

Cancerul colorectal poate fi vindecat prin tratament chirurgical minim-invaziv. În ce cazuri sunt eficiente tehnicile moderne în această boală și care sunt rezultatele pe termen lung pentru pacienți ne spune dr. Bogdan Marțian, medic primar Chirurgie generală.

Cancerul colorectal este una dintre patologiile canceroase care poate fi tratată, în cele mai multe cazuri, prin metode chirurgicale moderne, minim invazive. Studii recente au comparat rezultatele abordului chirurgical clasic cu ale celui laparoscopic și cu ale chirurgiei asistate robotic și au constatat că intervențiile minim invazive asistate robotic sunt mai avantajoase pentru pacienți imediat postoperator, mai ales în cazurile dificile tehnic, la persoanele cu obezitate, la bărbați sau la pacienții operați după o cură radioterapie, obținând totodată rezultatele terapeutice scontate.

Chirurgia robotică s-a afirmat ca un domeniu de vârf al chirurgiei, cu indicații mai ales în cazurile complexe, delicate și dificile, îmbunătățind semnificativ prognosticul pacienților și șansele de supraviețuire. Robotul chirurgical este un echipament modern, foarte complex, care ușurează munca medicului chirurg, dezvoltându-i totodată capacitățile tehnice pentru rezecții sau disecții laborioase ale structurilor anatomice. Precizia de neegalat a sistemului robotic oferă pacientului beneficii considerabile, cum ar fi pierderi mai mici de sânge, cicatrici aproape inexistente și spitalizare de scurtă durată.

Articol susținut de SANADOR, mai multe detalii pe www.sanador.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri