OSCAR 2018. Prima ediție a Premiilor Academiei a avut loc în anul marii crize economice

Data actualizării: Data publicării:
Oscars_Facebook_2

Prima ediție a avut loc în anul 1929, anul în care America a fost lovită de marea criză economică. 

Sindrofia a fost mai degrabă una modestă, o cină privată la un hotel din Los Angeles, la care au participat doar 270 de persoane.  Asta în timp ce numai anul trecut au fost invitate 3.300 de persoane. Un bilet a costat atunci cinci dolari, iar ceremonia propriu-zisă nu a durat mai mult de un sfert de oră.

Ceremonia din 1929 a fost singura ediție a premiilor Oscar nici la radio și nici la TV. În prezent gala este difuzată de peste 200 de țări.

Dacă astăzi există o adevărată industrie a pariurilor, la prima ediție câștigătorii au fost anunțați cu trei luni înainte de eveniment. 

Fără îndoială subiectul care a făcut cel mai mult zgomot în 1929 a fost cel al filmelor cu sonor. Din acest motiv „Cântărețul de jazz/The jazz singer” nu a fost lăsat să concureze la categoria „Cel mai bun film”, pentru că restul filmelor din competiție erau... mute. 

Marele câștigător al primei ediții ale premiilor Academiei a fost „Wings” și cea mai bună actriță a fost desemnată Janet Gaynor.

Încă de la prima ediție, scandalurile nu au lipsit. Charlie Chaplin nu a fost nominalizat la nicio categorie pentru filmul „Circus” deoarece producătorii americani nu-l prea aveau la inimă.

De aproape un secol cea de-a șaptea artă este premiată de Academia Americană de Film, la fel și orgoliile cineaștilor. Pentru al patrulea an consecutiv, Digi24 și Digi Film vor transmite, în direct și în exclusivitate, festivitatea de decernare a premiilor Academiei Americane de Film, care va avea loc la Dolby Theatre din Hollywood, Los Angeles.

Toate știrile despre premiile Academiei Americane de Film le găsiți în secțiunea specială a site-ului Digi24.ro, Goana după aur.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri