Pasageri înghesuiți în microbuze. Șoferi prinși cu nereguli

Data actualizării: Data publicării:
politia masina politist rutiera

Călători înghesuiţi în microbuze şi şoferi care încearcă să fenteze timpii de odihnă prevăzuţi de lege. Sunt câteva dintre neregulile pe care le-au descoperit poliţiştii de la Serviciul Rutier Ilfov în timpul unei razii pe care au făcut-o în această dimineaţă în oraşul Voluntari. La acţiune au participat şi inspectorii de la controlul în trafic.

„Bună dimineaţa! O să vă rog doar persoanele care sunt în plus să coborâţi o secundă.”

În acest microbuz, şoferul a transportat în plus 10 pasageri.

Cătălin Ghita, inspector IPJ Ilfov: „Sunt foarte mulţi călători, nu sunt transportaţi în condiţii de siguranţă, nu sunt pe scaune, sunt pe culoar în picioare, e suficientă o frână şi putem avea un accident cu consecinţe grave.”

Merg la serviciu. Nu am ce să le fac. Aste sunt microbuzele, eu nu am nicio vină.”

Şoferul a fost amendat cu 9.000 de lei. La câţiva kilometri distanţă, un alt conducător auto încearcă să fenteze legea.

Mihai Cătălin, agent principal IPJ Ilfov: „În urma raportului s-a stabilit fatpul că acesta nu conduce cu card, încearcă să păcălească cumva aceşti timpi pe care dânsul trebuie să îi respecte.”

Nicolae Marcu, inspector ISCTR Bucureşti: „Patru ore şi jumătate are voie să conducă încontinuu, cu o pauză de 45 de minute.”

Alt şofer a rămas fără plăcuţele de înmatriculare.

Reporter: Ce nu aveţi de fapt?

Șofer: Încă o licenţă.

Daniel Dajiu, subinspector IPJ Ilfov: „Îi trebuie o licenţă de traseu şi un caiet de sarcini. Amendat este de la 10.000. Se sancţionează operatorul de transport.”

Azi noapte, în capitală, în doar două ore, 35 de conducători auto au fost amendaţi pentru încălcarea codului rutier. Unii au rămas fără permis pentru depăşirea vitezei legale.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri