A murit Constantin Bălăceanu-Stolnici. Academicianul avea 100 de ani

Data actualizării: Data publicării:
Academicianul Constantin Bălăceanu Stolnici a murit. Foto: Inquam Photos / Octav Ganea
Academicianul Constantin Bălăceanu Stolnici a murit. Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Academicianul Constantin Bălăceanu Stolnici a murit, duminică, la vârsta de 100 de ani, potrivit unui anunț al Universității Ecologice București.

”La 20 august a.c. a plecat dintre noi cu aceeași serenitate cu care și-a trăit întreaga viață de peste un veac, cu credință în Dumnezeu și încredere în știință, prof. dr. Constantin Bălăceanu Stolnici, membru de onoare al Academiei Române și președinte de onoare al senatului Universității Ecologice din București (UEB).

Descendent al unei vechi familii boierești a urmat cursurile facultății de medicină din capitală devenind medic neurolog și doctor în științe medicale. După 1989 a sprijinit dezvoltarea învățământului privat în România, numărându-se printre fondatorii UEB în cadrul căreia a predat cursuri de antropologie și neurologie.

Plin de înțelepciune, optimist incurabil, generos și spirit ales, academicianul Constantin Bălăceanu Stolnici ne împărtășea tuturor încredere, sprijin moral și bucuria de a trăi”, au sris reprezentanții UEB pe Facebook.

Constantin Bălăceanu-Stolnici, născut pe 6 iulie 1923, la Bucureşti, a fost un om de ştiinţă român, medic neurolog şi profesor de neuropsihologie şi anatomie a sistemului nervos, membru de onoare al Academiei Române din 1992.

După scandalul legat de colaborarea cu Securitatea, Constantin Bălăceanu-Stolnici s-a retras din Academia Română.

El a fost decorat cu Ordinul „Steaua României" în grad de Cavaler.

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri