Acuzații grave: Un pacient a murit după o intervenție banală. Ar fi fost făcută de o infirmieră, într-o toaletă

Data actualizării: Data publicării:
hol de spital cam bantuit - captura

Un bărbat îi acuză pe medicii spitalului orășenesc din Horezu că sunt vinovaţi de moartea tatălui său. Bărbatul de 69 de ani a ajuns pe picioarele lui la spital și după o banală clismă, a fost transferat în șoc septic la spitalul județean din Râmnicu Vâlcea, unde a murit. Poliția, procurorii și colegiul medicilor fac verificări în acest caz.

Chirilă Bălașa a ajuns la spitalul din Horezu, din cauza unei banale constipaţii. Avea încredere totală în medici și nu a vrut să se trateze după ureche.

Ana Bălașa, soția pacientului: Dintotdeauna, el, daca a simțit ceva, o problemă cât de ușoară, a mers la medic.

Cătălin Bălașa, fiul pacientului: Mi-a zis ca daca vreau să-l duc pana la spital. Pe picioarele lui s-a dat jos din mașină și a intrat singur în spital, fără nicio problemă.

După două ore, s-a întors să îşi ia părintele acasă.

Cătălin Bălașa, fiul pacientului: Tatăl meu era pe o bancă acolo, la urgențe, tremura, se vedea că plânsese, avea ochii roșii. (...) mi-a zis cred că mi-a spart prostata”. Domnul doctor mi-a zis că nu crede că are nimic și este normal să-l doară intestinele după ce i s-a făcut acea clisma.

Așa că, susține familia, l-au trimis acasă, cu recomandarea să ia aspirină şi paracetamol. S-a simțit, însă, din ce în ce mai rău, aşa că fiul său l-a dus înapoi la spital, în aceeaşi seară. 12 ore mai târziu, medicii din Horezu au cerut trasferul pacientului la spitalul județean din Rm.Vâlcea. Omul a ajuns acolo în stare critică, cu șoc septic și, cu toate că a fost operat de două ori, s-a stins.

Ana Bălașa, soția pacientului: Aș vrea ca fiecare, orice li s-ar întâmpla, să-și recunoască greșeala. Am pierdut un om care a fost de nota 20.

Oamenii spun că intervenția la spitalul din Horezu i-a fost făcută de către o infirmieră, într-o toaletă, și nicidecum într-un cabinet. Ei cer ca cei care l-au trimis prea târziu la Râmnicu Vâlcea să răspundă pentru neglijența lor. Au depus plângere penală la poliție, ajutați de un reprezentant al unui ONG ce reprezintă drepturile pacienților.

Bogdan Neagu, reprezentant ONG: Nu s-a acționat conform simptomatologiei pacientului. Un pacient care ajunge la spital, îl trimiți acasă, după două ore se reîntoarce cu o stare agravată a sănătății, cu frisoane, febră, degradarea vizibilă a acestui pacient și să îl mai ții încă 12 ore într-un spital unde nu există laborator de analize pe timp de noapte, nu există posibilitatea de investigatre suplimentară și mai ales că de gardă era un medic ortoped (...) este o greșeală.

Constantin Popescu, managerul Spitalului Horezu: Eu, din punctul meu de vedere, cred că în cadrul spitalului nostru se respectă protocoalele medicale.

Reporter: Este adevărat că i-ar fi fost făcută acea clismă de către o infirmieră care nu are pregătire medicală?

Constantin Popescu, managerul Spitalului Horezu: Nu comentăm nimic vizavi de treaba asta. Deci hai sa ne înțelem. Ce rost are sa comentăm?

După primele cercetări, poliția a declinat dosarul către parchetul Horezu. Colegiul medicilor a fost, de asemenea sesizat și cercetează cazul.

Editor web: Monica Bonea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri