Video Alertă de incendiu la Spitalul din Timișoara, după ce s-a simțit miros de fum. Manager: Un angajat ar fi prăjit pâine

Data actualizării: Data publicării:
pompieri 112
25 de pompieri au ajuns la Spitalul Județean Timișoara. Imagine ilustrativă. Foto: ISU Crișana

O alertă de incendiu a fost lansată sâmbătă, la Spitalul Județean din Timișoara, după ce o persoană a sunat la 112 și a anunțat că în interior se simte miros de fum. Raul Pătrașcu, managerul unității medicale, a declarat la Digi24 că pompierii au ajuns foarte repede la fața locului și au făcut verificările necesare, constatând că nu există niciun pericol de incendiu. "Nu ne permitem niciun moment de relaxare. Cei de la ISU nu au găsit nicio problemă la instalația electrică sau de oxigen. Un angajat ar fi prăjit pâine", a precizat managerul. 

"Nu este vorba de un incendiu, a fost alarmă falsă. Colegii de la ISU au venit foarte repede. Un angajat a sunat la 112 și a declarat că simte miros de fum. Am cerut să se verifice fiecare încăpere și instalație. Nu ne permitem niciun moment de relaxare. Nu au găsit nicio problemă la instalația electrică sau de oxigen. Un angajat ar fi prăjit pâine. Am deschis o anchetă şi dacă se dovedeşte că aşa au stat lucrurile, angajatul va fi pedepsit sever pentru că este strict interzisă utiliazrea oricărei aparaturi decât cele aprobate. Ne bucurăm că nu a fost nevoie nici să evacuăm, nici să mutăm pacienţii, dar şi că atât colegii noştri, cât şi cei de la ISU au intervenit prompt. Colegii de la ISU au părăsit incinta, după ce au făcut toate verificările necesare", a declarat la Digi24 managerul Spitalului Județean din Timișoara. 

Zeci de pompieri au ajuns la fața locului, după ce un apel la 112 a fost înregistrat sâmbătă. Reprezentantii ISU au făcut verificări și au constatat că este vorba despre o alarmă falsă și că nu există pericol de incendiu.

"În urma unui apel la 112, astăzi, la ora 11:18, am fost anunțați de prezența unui miros de plastic ars, fără degajări de fum, la Spitalul Casa Austria, secția de arși, cu declanșarea alarmei de incendiu. La fața locului s-au deplasat de urgență 28 de pompieri cu 4 autospeciale de stingere, 2 autoscări de lucru la înălțime, un echipaj SMURD TIP B, o autospeciala de transport personal și victime multiple și un echipaj CBRN. În urma recunoașterii efectuată la fața locului, nu se confirmă mirosul. De asemenea, în urma măsurătorilor efectuate de echipajul CBRN, nu s-au identificat depășiri ale valorilor normale", au anunțat reprezentanții ISU Timiș.

La fața locului s-au aflat 25 de pompieri.

Editor : A.A.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri