Video Alexandru Rafila, în contextul deciziei CCR: Discuția trebuie adusă în zona medicală și în zona responsabilității fiecărei persoane

Data actualizării: Data publicării:
alexandru rafila
Alexandru Rafila, candidat PSD la alegerile parlamentare 2020. Foto: Agerpres

„Normele legislative, juridice și așa mai departe, sunt una, prevenirea transmiterii bolii e o altă discuție”, a spus profesorul Alexandru Rafila, reprezentantul România la Organizația Mondială a Sănătății într-o intervenție telefonică la Digi24, în contextul deciziei CCR privind neconstituționalitatea unor măsuri împotriva pandemiei de coronavirus.

„Sunt niște decizii care sunt de natură juridică și care au fost luate, probabil, ținând cont de legislație, de dreptul constituțional și atunci este în regulă, nu asta este problema. Ar trebui să aducem discuția în zona medicală și în zona responsabilității fiecărei persoane.

Eu sunt convins că și persoanele care au fost în carantină, dacă se duc la domiciliu e bine să se izoleze, să nu își îmbolnăvească alți membri de familie, trebuie puțin să ne dăm seama că aceste norme legislative, juridice și așa mai departe, sunt una, prevenirea transmiterii bolii e o altă discuție și cred că trebuie să ne concentrăm puțin să învățăm, să educăm oamenii, să insistăm asupra măsurilor preventive pe care trebuie să le luăm și să lăsăm la o parte discuțiile de natură juridică. Până la urmă, păstrarea sănătății e un bun individual și un bun colectiv, în același timp. Cred că oamenii pot să acționeze în sensul ăsta fără să dicutăm de încadrarea juridică a unei anumite acțiuni”, a spus profesorul Alexandru Rafila într-o intervenție telefonică la Digi24.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri