Andruș, la protestul fermierilor: Unii stau pe cuptor și iubesc nevasta. Mie mi-a dat Dumnezeu darul de a vorbi

Data actualizării: Data publicării:
AFUMATI - ILFOV - PROTEST FERMIERI SI TRANSPORTATORI - 20 IAN 20
Fermieri și transportatori protestează în localitatea Afumaţi din județul Ilfov. Inquam Photos / George Călin

Dănuț Andruș, unul dintre cei mai vizibili protestatari din aceste zile, a afirmat că oamenii nu merg la protestul aprobat în Piața Constituției pentru că nu au ce căuta la protestul organizat de un partid politic. El a acuzat lipsa de voință politică în rezolvarea fermierilor și transportatorilor și a susținut că oamenii nu au venit în calitate de protestatari.

"Nu ne afiliem politic, politicienii trebuie să facă legi bune, nu în stradă. Politicienii nu au de ce protesta la salariile lor. Ce să căutăm la protestul organizat de un partid politic?

Noi am tras un semnal de alarmă, oamenii au ieșit în stradă unde au putut, mulți nu au putut, dar avem susținere la nivel național. E în folosul tuturor fermierilor care trăiesc în România, o parte au înțeles, o parte stau pe cuptor și iubesc nevasta.

Nu am mai fost contactați de Guvern. Cred că există lipsă de voință politică. Dacă exista deschidere la toate ministerele ca la Ministerul Agriculturii și parțial la Ministerul Transporatorilor, oamenii nu ieșeau în țară. Mesajul e clar: rezolvați ce puteți acum. În istoria României s-au dat ordonanțe într-o noapte. Acum de ce durează atât de mult? Celelalte trebuie asumate cu un calendar asumat.

Opoziția în România nu există. Am ieșit în față că nu mai suportam, nu am venit să facem figurație la București. Vom sta în stradă cât e nevoie.

Nu sunt lider, am venit în calitate de protestatari, niciunul nu suntem lideri. Poate mie mi-a dat Dumnezeu darul de a vorbi, nu am nimic de justificat în fața societății.", a declarat Andruș, la Afumați.

Între timp, la protestul aprobat în Piața Constituției nu a venit nimeni.

 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri