ANM a emis avertizări nowcastig de ploi torențiale, vijelii și grindină în mai multe județe

Data actualizării: Data publicării:
vijelii
Avertizare nowcasting de ploi și vijelii. FOTO: Getty Images

ACTUALIZARE. Administraţia Naţională de Meteorologie a emis marţi o nouă atenţionare nowcasting Cod galben de furtună pentru localităţi din judeţele Giurgiu, Călăraşi şi Ilfov.

Potrivit meteorologilor, până la ora 21:30, în judeţul Călăraşi, în Chirnogi, Căscioarele, în judeţul Giurgiu, în Comana, Vărăşti, Prundu, Colibaşi, Valea Dragului, Greaca, Gostinari, Isvoarele, şi în judeţul Ilfov, în Vidra şi Berceni, se vor semnala averse ce vor acumula 20-25 l/mp, intensificări de scurtă durată ale vântului, descărcări electrice, izolat grindină de mici dimensiuni.

__________________________________________________________

Meteorologii au emis avertizări nowcasting Cod portocaliu de ploi torenţiale, descărcări electrice, vijelii şi grindină, pentru localități din cinci judeţe ale țării.

Până la ora 17.30, în localitățile Câmpulung Moldovenesc, Frasin, Stulpicani, Vama, Fundu Moldovei, Ostra, Frumosu, Pojorâta, Dorna-Arini, Crucea, Sadova, Breaza și în zona de munte înaltă din județul Suceava se anunță ploi torențiale care vor acumula 35...40 l/mp, frecvente descărcări electrice, grindină și vijelie.

Sub avertizare Cod portocaliu sunt, până la ora 17.15, și localitățile Bicaz, Bicazu Ardelean și Tașca din județul Neamţ. Aici meteorologii anunță ploi torențiale care vor acumula 35...40 l/mp, frecvente descărcări electrice, grindină și vijelie.

O altă alertă meteo vizează și zona de munte și localitățile Stoenești, Valea Mare Pravăț, Dragoslavele din județul Argeș, Breaza, Poiana Câmpina, Cornu, Provița de Jos, Provița de Sus, Adunați, Talea din județul Prahova, precum și zona de munte și localitățile Bezdead, Moroeni, Vișinești, Pucheni din Dâmboviţa.

Se așteaptă averse torențiale ce vor acumula peste 35...45 l/mp, grindină, frecvente descărcări electrice și vijelie.

Avertizările de fenomene periculoase imediate (nowcasting) se emit pentru o perioadă de maximum şase ore, precizează ANM.

Citește și: Noi alerte meteo. Cod galben de furtuni în zone din 15 judeţe și cod galben de caniculă în sud

Editor : A.A.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri