AstraZeneca anunță că reduce cu 60% numărul de doze de vaccin livrate către UE în prima parte a anului. Care este motivul

Data publicării:
Sediul companiei farmaceutice AstraZeneca cu numele acesteia inscripționat.
Compania farmaceutică AstraZeneca. Foto: Getty Images

AstraZeneca va reduce cu 60% livrările de vaccin anti-Covid promise Uniunii Europene în prima parte a acestui an, informează Reuters, citat de Sky News.

AstraZeneca se angajase să trimite în jur de 80 de milioane de doze spre cele 27 de țări ale Uniunii Europene până la finalul lunii martie, conform unui oficial european citat de agenție. 31 de milioane dintre acestea, însă, nu vor mai ajunge pe continent din cauza unor probleme de producție întâmpinate la fabrica din Belgia care produce serul.

„Cantitatea produsă va fi mai mică decât cea anticipată din cauza unor scăderi de producție la fabrica noastră din lanțul de furnizare european”, a declarat un purtător de cuvânt al companiei într-un comunicat.

Comisia Europeană a confirmat că a primit informația de la AstraZeneca.

Vestea proastă vine în contextul în care campania de vaccinare de la univelul Uniunii Europene este deja afectată în acest moment de o reducere a numărului de doze de vaccin Pfizer/BioNTech livrate.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri