Avertizare cod galben de ninsori la munte. Ploi și vânt în toată țara

Data actualizării: Data publicării:
Vant, meteo, vremea_GettyImages_noiembrie 2015
Foto: Gulliver/ Getty Images

Meteorologii au emis un cod galben de ninsori în toată zona de munte a ţării, valabil începând de duminică, între orele 8:00 și 20:00. De asemnea, ANM a emis şi o informare de ploi şi vânt puternic pentru întreaga ţară, care intră în vigoare de duminică, 26 martie, de la ora 3 dimineața, și va ține până luni la ora 10:00.

Vant, meteo, vremea_GettyImages_noiembrie 2015
Foto: Gulliver/ Getty Images

Duminică, între 8:00 și 20:00, în Carpaţii Orientali şi în cei Meridionali vor fi precipitaţii predominant sub formă de ninsoare, local însemnate cantitativ, iar în special la altitudini de peste 1.500 m se va depune strat mai consistent de zăpadă. Vântul va avea intensificări temporare, cu rafale de peste 55-60 km/h, iar pe creste peste 70-80 km/h, viscolind şi spulberând zăpada.

 De asemenea, începând din a doua parte a nopţii de sâmbătă spre duminică (25/26 martie), precipitațiile se vor extinde treptat și vor cuprinde pe parcursul zilei de duminică (26 martie) centrul, sudul şi estul țării unde se vor cumula pe arii restrânse 15-20 l/mp. Va ploua, iar în Transilvania şi trecător în Moldova vor fi precipitații și sub formă de lapoviţă sau ninsoare.

Îndeosebi pe parcursul zilei de duminică în majoritatea zonelor, vântul va avea intensificări temporare, cu viteze de până la 50-60 km/h.

În a doua parte a nopţii de dumincă spre luni şi în dimineaţa zilei de luni, în regiunile intracarpatice şi izolat în rest se va produce brumă.

Meteorologul Ana Păduraru a declarat la Digi24 că vremea se va îndrepta începând de la mijlocul săptămânii viitoare, când temperaturile vor fi chiar cu 8-9 grade peste media acestei perioade a anului. 

Citiţi şi:  În această noapte trecem la ora de vară. Nu uitați să vă reglați ceasurile!

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri