Avocat: Soția lui Dincă a aruncat, a distrus, a alterat probe. Rămâne de văzut dacă voit sau nu

Data actualizării: Data publicării:
tonel pop - ganea - 20190822121714_OGN_7006-01

 Tonel Pop, avocatul familiei Luizei Melencu, a declarat, joi seară, la ieșirea de la sediul DIICOT, că Elena Dincă, soția principalului suspect al crimelor de la Caracal, a aruncat, a alterat și a distrus probe, neputând să precizeze dacă a făcut-o intenționat sau nu.

Apărătorul susține că atât soția, cât și copiii lui Gheorghe Dincă și-au schimbat declarațiile date joi, față de cele prezentate inițial în fața anchetatorilor, scrie Mediafax.

Familia lui Gheorghe Dincă a fost audiată joi timp de nouă ore la DIICOT. Cei patru - soția, doi băieți și fata - au plecat cu un Logan al DIICOT pentru a se evita probabil un incident asemănător cu cel care a avut loc la sosirea acestora la DIICOT.

Tonel Pop, avocatul familiei Luizei Melencu, a declarat că fiii lui Dincă au făcut scandal, fiind nemulţumiţi că participa şi el la audieri.

„Au fost audiate mai multe persoane înaintea familiei inculpatului Dincă, despre care nu m-a anunţat nimeni. După care a început audierea familiei Dincă. Sunt trei băieţi şi o fată şi mama lor (...) A trebuit să pendulez între mai multe audieri făcute simultan. La unii am prins declaraţia mai spre final, am încercat să mai pun nişte întrebări, la alţii am avut de la cap la coadă, cum a fost la soţia lui Dincă. Când am sosit acolo, familia lui Dincă a făcut un scandal imens, ce caută un avocat. Au făcut o revoltă acolo, la procuror şi poliţist. Când a început ancheta cu mama lor, respectiv soţia lui Dincă, au început să ne certe. Dânşii au venit să-şi refuleze problemele, că se cred victime. Au început să conducă ancheta, exact cum face şi Dincă”, a declarat Tonel Pop, citat de Agerpres

„În momentul în care am început să pun întrebări, s-a stricat treaba, a început să tremure, să se înroșească, a început să răspundă în aceeași frază cu trei contradicții, a început să nege, să revină și ceea ce pot să vă spun, ca să nu intru în amănunte care țin de un anumit secret, vreau să vă spun că, din punctul meu de vedere, această doamnă minte într-un hal fără de hal, sunt contraziceri extraordinare între declarațiile lor. În momentul în care am început să pun eu întrebările, declarația a fost întoarsă, nu a avut nimic de-a face, deci s-a schimbat totalmente față de ceea ce a declarat prima dată”, a susținut, în fața jurnaliștilor, avocatul familiei Melencu, Tonel Pop, conform Mediafax.

Avocatul a acuzat-o pe Elena Dincă că ar fi distrus probe. „Ce pot să vă mai spun e că, în mod clar, și prin ce a declarat, și prin ceea ce rezultă din ceea ce au spus celelalte persoane, clar această doamnă a aruncat probe, a alterat probe, a distrus probe. Este de văzut dacă cu intenție, voit, nevoit, obligată, din greșeală, dar vă spun că este o întreagă nebunie”, a completat Pop.

El a adăugat că, iniţial, membrii familiei au spus că Dincă era un soţ şi un tată bun, după care au început să „deconspire” anumite lucruri. „În prima fază, au încercat această teorie: Dincă soţ bun, care aduce flori soţiei, care nu atinge decât cu o floare, după care, în momentul în care am început să pun întrebări, anchetatorii nu au fost deloc încântaţi, s-a întors tot ceea ce însemnau declaraţiile iniţiale, au început să deconspire anumite lucruri, unele grave, după care au încercat să revină şi numai prin întrebări succesive îşi mai recunoşteau nişte lucruri. Declaraţiile iniţiale sunt total schimbate”, a afirmat Tonel Pop.

Avocatul a mai precizat că joi au fost audiați la sediul DIICOT și polițiști „importanți” implicați în căutarea Alexandrei Măceșanu.

Gheorghe Dincă a recunoscut că a ucis-o pe Alexandra Măceşanu, de 15 ani, pe data de 25 iulie, când a surprins-o cu telefonul în mână sunând la 112, şi ulterior i-a incinerat corpul. Expertiza INML a stabilit că fragmentele osoase găsite în locuinţa lui Dincă aparţin Alexandrei. De asemenea, el susţine că a ucis-o şi pe cea de a doua fată, Luiza Melencu, de 18 ani, dispărută în luna aprilie.

Urmăriți în materialul video de mai sus declarațiile complete ale avocatului Tonel Pop.

Editare web: Luana Păvălucă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri