Avocatul lui Trump amenință cu noi dezvăluiri legate de Biden: „Stați să vedeți când ajungem la România!”

Data actualizării: Data publicării:
Richard Branson & Rudy Giuliani Visit "Cavuto" On FOX Business Network
Foto: Guliver/GettyImages

Rudy Giuliani, avocatul personal al lui Donald Trump, susține că are informații despre afaceri necurate pe care Joe Biden le-ar avea în România. A făcut această dezvăluire la televiziunea de casă a președintelui american, Fox News, dar nu dat niciun detaliu care să clarifice despre ce fapte i-ar incrimina pe Biden, posibil contracandidat al lui Donald Trump la alegerile prezidențiale de anul viitor, și pe fiul său, Hunter.

A fost un pasaj foarte scurt dintr-un interviu la Fox News, după ce moderatorul emisiunii i-a spus că a fost acuzat că face declarații fără acoperire.

Acela a fost momentul în care Giuliani a spus că mai sunt dezvăluiri pe care urmează să le facă și a scos o tabletă pe care a spus că are toate informațiile și că va ajunge la România.

Reporter: Echipa de campanie a lui Joe Biden a scris o scrisoare acestui post de televiziune spunând că dumneavoastră n-ar trebui să fiți invitat în nicio emisiune pentru că jurnaliștii vă permit să faceți declarații absurde, nejustificate și să spuneți miniciuni sfruntate. Care este reacția dumneavoastră?

Rudy Giuliani: Eu nici n-apuc să închei o propoziție. Sunt contrazis imediat. Ia uitați-vă la un interviu cu oamenii lui Biden sau cu unul dintre lacheii democraților, ei primesc un sfert de oră pentru un răspuns. Și ei spun prostii, gen Hunter Biden nu e de vină, punct. Eu sunt contrazis la un minut după ce am deschis gura. Eu n-apuc să spun nimic. Motivul pentru care nu mă vor în direct este că ei știu ceva despre care voi nu vorbiți. Eu am totul aici.

Reporter: În regulă, conversația va continua după...

Rudy Giuliani: Avem multe dezvăluiri. Încă n-am ajuns la România. Stați să vedeți când ajungem la România. Uitați ce mă preocupă: omul e un escroc, un mare escroc și și-a bătut joc de Statele Unite.

Declarația vine după ce un denunțător anonim l-a acuzat pe președintele american că a făcut presiuni asupra președintelui Ucrainei pentru a obține informații compromițătoare despre Joe Biden și fiul acestuia, informații care l-ar putea ajuta în campania pentru alegerile prezidențiale de anul viitor.

Sunt voci în SUA care spun că Trump a făcut abuz de putere când a cerut aceste informații și a vorbit despre blocarea unui ajutor militar destinat Ucrainei. Prin urmare, Trump trece acum printr-o procedură foarte rar întâlnită în SUA, care poate duce la punerea sub acuzare pentru delicte comise în timpul mandatului.

În Ucraina, spune Trump, familia Biden ar fi făcut presiuni pentru înlăturarea unui procuror.

În august 2018, Rudy Giuliani a semnat o scrisoare adresată președintelui Klaus Iohannis în care spunea că în lupta anticorupție din România există niște derapaje, că se comit niște abuzuri și se plângea de felul în care lucrează DNA. Aceasta, în condițiile în care Departamentul de Stat al SUA avea o poziție total diferită și susținea eforturile anticorupție din România.

Rudy Giuliani nu a vorbit în numele lui Donald Trump, ci fusese plătit de o firmă de lobby, care, de altfel, a scris și textul. Statul american s-a delimitat imediat de acea scrisoare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri