Bărbat din Capitală arestat preventiv pentru că a violat mai multe fetițe. Le aborda în gări și le ducea în camere de hotel

Data publicării:
fetita care se opune
Credit foto: Guliver/Getty Images

Un bărbat din București a ajuns 30 de zile după gratii pentru că ar fi violat mai multe fetițe. Individul, în vârstă de 55 de ani, le aborda în gări și, sub diferite pretexte, le convingea să îl însoțească în camere de hotel. Bărbatul, scrie BizBrașov, ar fi comis violuri și furturi în trecut și în Marea Britanie și Spania.

Prima dintre victime, în vârstă de doar 10 ani, a fost abordată pe 16 iulie 2023 într-o gară din Capitală. Bărbatul a reușit să o convingă să meargă la el acasă. Acolo a violat-o și i-a furat telefonul mobil. Două zile mai târziu, fetița s-a întors în gară, ca să-și recupereze telefonul. Bărbatul a dus-o însă într-o cameră de hotel unde a constrâns-o, din nou, să întrețină relații sexuale cu el. Fetița a reușit să scape și să ajungă cu un autocar în Râmnicu Vâlcea. Acolo le-a povestit polițiștilor ce s-a întâmplat.

Pe 31 octombrie, individul a ademenit o altă copilă, în vârstă de 15 ani, tot într-o gară din Capitală. Bărbatul a dus-o într-un hotel cu promisiunea că a doua zi vor merge amândoi în județul Vâlcea, unde copila trebuia să ajungă. A violat-o și i-a furat banii pe care îi avea la ea. Copila s-a dus la poliție și a povestit calvarul prin care a trecut.

„În baza probatoriului administrat, dar şi a colaborării cu alte două state partenere, a fost identificat un bărbat în vârstă de 55 de ani, bănuit de comiterea faptelor. Totodată, având în vedere modul asemănător de comitere a faptelor, precum şi a semnalmentelor oferite de cele două minore, a rezultat presupunerea rezonabilă că bănuit de comiterea faptelor este acelaşi bărbat”, au transmis polițiștii din Capitală.

Bărbatul a fost prins pe 3 noiembrie, în Brașov. A fost reținut pentru 24 de ore, iar ulterior instanța a dispus măsura arestului preventiv pentru 30 de zile.

Editor : Izabela Zaharia

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri