Bărbat prins cu 243 de km/oră pe A1. În mașină erau doi minori care nu erau în scaune dedicate, iar el nu purta centură

Data actualizării: Data publicării:
Viteză înregistrată pe aparatul radar.
Bărbat prins cu 243 de km/oră pe A1. În mașină erau doi minori care nu erau în scaune dedicate, iar el nu purta centură. Foto: Poliția Română

Un șofer a fost prins pe A1 între Râmnicu Vâlcea - Deva cu... atenție, 243 de km/oră. Bărbatul avea în mașină doi minori care nu erau în scaune dedicate.

Bogdan Băcilă, jurnalist Digi24: Șoferul în vârstă de 35 de ani, din județul Sibiu, a fost surprins de radar în zona localității Siliște circulând cu 243 de km/oră într-o zonă cu restricție de 130 de km/oră.

Șoferul nu a oprit la semnelele polițiștilor rutieri, mașina fiind trasă pe dreapta abia după 16 kilometri de la locul unde radarul a înregistrat această viteză.

Bărbatul nu era singur în mașină, era însoțit de doi copii minori transportați fără scaune dedicate.

Șoferului i s-a suspendat permisul de conducere pe o perioadă de 150 de zile și i-a fost aplicată o amendă de 3.480 de lei.

Conducătorul auto a fost sancționat și pentru nepurtarea centurii de siguranță și transportarea minorilor fără dispozitive de siguranță.

A fost testat pentru consum de alcool și droguri, dar rezultatele au fost negative.

IPJ Sibiu: La data de 21 august, în jurul orei 12:40, polițiștii Brigăzii Autostrăzi - Biroul de Poliție Autostrada A1 Rm. Valcea - Deva, au depistat un conducător auto în vârstă de 35 de ani, domiciliat în localitatea Dobarca, jud. Sibiu conducând un autoturism pe autostrada A1, iar la km. 270, în zona localității Săliște, pe sensul Deva - Sibiu, a fost înregistrat cu aparatul Trucam circulând cu viteza de 243 km/h, în zonă cu restricție la 130 km/h.

Totodată conducătorul auto nu a respectat indicația și semnalul polițistului rutier de OPRIRE în trafic, reușindu-se oprirea acestuia după o distanță de aproximativ 16 km.

Cu ocazia opririi s-a constatat faptul ca bărbatul nu purta centura de siguranță și transporta doi copii minori fără dispozitive de fixare (scaun de copil sau înălțător).

Împotriva conducătorului auto s-a dispus măsură tehnico-admistrativă de reținere a permisului de conducere în vederea suspendarii dreptului de a conduce pentru o perioada de 150 de zile, fiind aplicată și amendă în valoare de 3.480 lei.

De asemenea, conducătorul auto a fost sancționat contravențional pentru neportul centurii de siguranță și transportarea minorilor fără dispozitive de siguranță. Testările șoferului privind conducerea sub influența alcoolului sub substanțelor psihoactive au indicat rezultate negative.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri