Beatrice Mahler: 4 pacienți de la „Matei Balș” au fost transferați la „Marius Nasta” după incendiu. 2 sunt la terapie intensivă

Data actualizării: Data publicării:
Managerul Institutului Marius Nasta, Beatrice Mahler, face o declarație de presa la Ministerul Sanatatii
Beatrice Mahler, managerul Institutului "Marius Nasta" din București. Foto: Agerpres

Patru pacienți afectați de incendiul de la Institutul „Matei Balș” au ajuns la Institutul „Marius Nasta”. Doi dintre ei au fost internați la terapie intensivă, a spus managerul institutului, medicul Beatrice Mahler.

La „Marius Nasta” au fost aduse 4 persoane, două femei și doi bărbați. Avem disponibiliate până la 36 de locuri în secția COVID. Dacă vor fi necesare, noi suntem aici și suntem alături de colegii noștri de la Matei Balș și de pacienții care trec printr-un moment foarte greu”, a spus Mahler.

Ea a precizat că pacienții au vârste între 62 și 89 de ani.

Una dintre femei e echilibrată, unul dintre bărbați e cu necesar de oxigen crescut. Din păcate, doi dintre pacienți, o femeie și un bărbat, au stare generală gravă și au fost admiși în terapie intensivă. Nu avem detalii despre starea lor anterioară, însă în acest moment necesită asistență de terapie intensivă”, a spus Mahler.

Medicul spune că există posibilitatea ca pacienții să fi inhalat fum, dar nu au încă rezultate ale analizelor care să confirme acest lucru.

Cert este că se acordă toată aistența de care au nevoie și suntem pregătiți să intervenim cu tot ceea ce este necesar pentru a le salva viața”, a spus Mahler.

Ea a adăugat că toți cei patru pacienți care au ajuns la Marius Nasta sunt conștienți.

Peste 100 de pacienți au fost transferați din pavilionul care a luat foc în această dimineață la institutul „Matei Balș”, fie la alte spitale, fie în alte pavilioane ale institului.

Autoritățile au pus la dispoziție două linii telefonice la care rudele pacienților să sune pentru a afla informații.

Editor : Monica Bonea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri