Bistriţa-Năsăud: Porţiune din DN 17, blocată de o alunecare de teren. Numărul persoanelor evacuate la Rodna, în creştere

Data actualizării: Data publicării:
ISU Alba 1

O bandă de circulaţie din DN 17 a fost blocată, marţi seara, în urma unei alunecări de teren produse în localitatea Mureşenii Bârgăului, la baza Pasului Tihuţa, a anunțat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bistriţa-Năsăud.

În zona afectată intervine Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al comunei Tiha Bârgăului.

ISU a actualizat şi numărul persoanelor evacuate din locuinţe în comuna Rodna, în urma inundaţiilor, acesta crescând la 22 de persoane - şapte copii şi 15 adulţi. Acestea urmează să îşi petreacă noaptea în spaţii de cazare puse la dispoziţie de administraţia locală, relatează Agerpres.

Până la această oră, în urma ploilor torenţiale, au fost inundate gospodării şi anexe în municipiul Bistriţa şi localităţile componente Sărata, Ghinda şi Sigmir, în oraşul Beclean, dar şi în mai multe localităţi din mediul rural: Agrişu de Sus, Anieş, Căianu Mic, Ciceu Giurgeşti, Ciceu Mihăieşti, Cristeştii Ciceului, Coldău, Dumbrăveni, Ilişua, Ilva Mare, Jelna, Maieru, Măgura Ilvei, Poiana Ilvei, Rodna, Şirioara, Uriu, Urmeniş.

În comuna Măgura Ilvei, s-a înregistrat o alunecare de teren, iar pe unele porţiuni din drumul judeţean 172D nu s-a putut circula, ca urmare a precipitaţiilor abundente.

Între localităţile Silivaşu de Câmpie şi Urmeniş, s-a surpat o porţiune de 25 de metri din drumul naţional 16, iar o bandă de circulaţie a fost blocată.

De asemenea, în comuna Matei au căzut mai mulţi copaci.

La Rusu de Jos, un drum este afectat de aluviuni, iar un drum comunal din Dumbrăveni este inundat.

În localitatea Rebrişoara, sunt afectate liniile de curent electric.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri