Ce au aflat inspectorii care au verificat-o pe directoarea liceului unde un elev își obliga colegii să-și bage capul în WC

Data actualizării: Data publicării:
copii umiliti bacau
În imaginile apărute pe reţelele sociale se vede un elev care este lovit de un coleg, în toaleta unităţii şcolare, însă martorii spun că băiatul agresat ar fi fost obligat să bage capul în vasul de toaletă.  Sursa foto: captură Facebook / Ionuț Ojog

Directoarea liceului din Bacău, unde un elev și-a făcut un obicei din a-și agresa colegii, a fost demisă. Inspectoratul Județean a luat decizia în urma unei anchete care a scos la iveală mai multe nereguli. 

Directoarea a permis crearea unui climat nesigur pentru elevi, nu a intervenit în momentele în care aceștia au avut nevoie de protecție și nu a raportat către inspectorat toate agresiunile.

Mai mult, aceasta a dat dovadă de deficiențe manageriale în realizarea documentelor școlare, dar și de ineficiență în coordonarea activității din liceu.

În 3 februarie, un elev de 15 ani, care fusese reţinut după ce a agresat şi umilit doi colegi în interiorul Colegiului Tehnic „Dumitru Mangeron” din Bacău, a fost arestat preventiv pentru 20 zile. El nu era la primul incident violent la școală. 

Iniţial, minorul a fost reţinut de poliţişti pentru 24 ore, sub acuzaţia de loviri sau alte violenţe, dar în urma anchetei s-a constatat că el a comis şi infracţiunea de lipsire de libertate.

În imaginile apărute pe reţelele sociale se vede un elev care este lovit de un coleg, în toaleta unităţii şcolare, însă martorii spun că băiatul agresat ar fi fost obligat să bage capul în vasul de toaletă. 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri