Ce trebuie să facă cei care au obligația să se autoizoleze, dacă locuiesc cu alte persoane

Data publicării:
ocnaru-formular

Peste 33.000 de români sunt izolați la domiciliu, iar cei mai mulți s-au întors din Europa și au fost obligați să se supună acestei măsuri pentru 14 zile. În datele oficiale nu apar însă membrii familiilor celor veniți din statele cele mai afectate de pandemie. În aproape toate situațiile aceștia sunt izolați, pentru că nu se pot separa.

Bogdan Ocnaru, jurnalist Digi24, relatează: Așa arată formularul pe care cei care s-au întors din străinătate sunt obligați să îl completeze.

Ei trebuie să își dea datele personale, să spună dacă au fost internați, dacă au intrat în contact cu persoane infectate sau dacă prezintă vreo simptomă. Nicăieri în acest formular nu sunt întrebați dacă în locul de izolare mai stau și alte persoane.

Pe adresa redacției Digi24, am primit deja mai multe întrebări: ce trebuie să facă cei care au obligația să se autoizoleze, în situația în care în locuințele lor stau deja alte persoane?

Răspunsul e simplu: cei de la Direcția de Sănătate Publică vor permite familiilor să stea împreună în cazul în care membrii nu se pot separa.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri