Exclusiv Cei doi patroni ai depozitului GPL din Crevedia au recunoscut că angajații mutau gaz în ziua exploziei

Data actualizării: Data publicării:
crevedia-explozie
Cei doi patroni ai depozitului GPL din Crevedia au recunoscut că angajații mutau gaz în ziua exploziei. Foto: Digi24

Detalii în exclusivitate din ancheta exploziei de la Crevedia, obținute de Digi24. În motivarea instanței pentru arestarea patronilor firmei care dețineau depozitul de GPL din localitate se arată că aceștia au recunoscut că mutau gaz în ziua tragediei soldate cu 5 morți și 50 de răniți.

În motivare scrie că cei doi patroni, Ionuţ Doldurea şi Cosmin Stângă, au recunoscut în fața judecătorului că în ziua în care a avut loc explozia de la Crevedia era mutat gaz dintr-o cisternă în alta.

Ei susțin că a fost un caz singular, pentru că una dintre cisterne avea probleme la o roată, iar pentru transferul gazului mai departe a fost nevoi de mutarea lui în altă cisternă.

Judecătorii arată însă în motivare că declarația celor doi este contrazisă de martorii audiați până acum în dosar. Aceștia au spus că simțeau de multe ori miros de gaz dinspre fosta stație GPL și, de asemenea, auzeau un zgomot care părea să vină de la o pompă.

Cei doi patroni ai firmei Flagas SRL, Ionuţ Doldurea şi Cosmin Stângă, au fost arestați preventiv pentru 30 de zile.

Ei sunt acuzaţi de distrugere din culpă care a avut ca urmare un dezastru. Aceleași acuzații au fost formulate și pe numele firmei Flagas SRL.

Potrivit procurorilor, că cei doi patroni, pe o perioadă îndelungată de timp, de cel puţin 3 ani, în mod sistematic, au promovat în cadrul firmei „o politică de funcţionare grefată pe încălcarea repetat a dispoziţiilor legale privind derularea operaţiunilor de alimentare, transport, transvazare şi depozitare cu combustibil GPL”.

„Toate aceste operaţiuni au fost efectuate în scop pecuniar, în pofida deciziilor de ordin administrativ aplicate de autorităţile publice cu atribuţii de supraveghere şi control în materie şi abdicând de la normele elementare ce se impuneau a fi respectate în desfăşurarea acestei activităţi. Faptele descrise au avut drept consecinţă decesul a 5 persoane, vătămarea corporală a altor 54 persoane, 6 case distruse total, 77 case distruse parţial, alte distrugeri materiale semnificative - autospeciale ale echipelor de intervenţie, echipamente de intervenţie, bunuri materiale ale cetăţenilor pe o rază de aproximativ 1 km”, spun procurorii.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri