UPDATE: Cel puțin 32 de morți și 14 oameni sunt dispăruți în urma unui incendiu la o mină din Kazahstan

Data actualizării: Data publicării:
Firemen spreading water over a fire
Incendiul s-a produs la mina Kostenko din Karaganda. FOTO: Profimedia Images

Cel puţin 32 de persoane au murit într-un incendiu la o mină din Kazahstan și 14 oameni sunt dați dispăruți, a anunţat sâmbătă ArcelorMittal Temirtau, unitatea locală a producătorului de oţel cu sediul în Luxemburg care operează mina, informează Reuters. Preşedintele kazah a cerut oprirea cooperării cu ArcelorMittal Temirtau.

Actualizare 16.47: Ultimele informații arată că 32 de persoane au murit și 24 sunt date dispărute în urma incendiului. Președintele Kassîm-Jomart Tokaev a decretat 29 octombrie zi de doliu național.

ȘTIRE INIȚIALĂ

Optsprezece persoane au cerut ajutor medical, se arată într-un comunicat. Dintre cele 252 de persoane de la mina Kostenko, 205 au fost evacuate şi 31 nu au fost localizate până la ora 10.00 (4.00 GMT), a declarat compania Arcelor Mittal Temirtau.

Preşedintele kazah Kassîm-Jomart Tokaev, care a transmis condoleanţe familiilor victimelor, a ordonat cabinetului său să înceteze cooperarea investiţională cu ArcelorMittal Temirtau. 

Incendiul s-a produs la mina Kostenko din Karaganda, în centrul acestei ţări din Asia Centrală, bogată în resurse naturale, notează France Presse.

Editor : Andreea Smerea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri