Sari la conținut

Cel puțin 40 de localități, afectate de fenomene meteo periculoase

Fenomenele meteorologice periculoase au afectat, în ultimele 24 de ore, 40 de localități din 17 județe, fiind blocate căi rutiere din cauza căderii unor arbori pe carosabil, întreruptă alimentarea cu energie electrică, iar acoperișurile unor clădiri au căzut din cauza vântului puternic, relatează Agerpres.

ACTUALIZARE 10:00 Întreaga ţară este sub avertizare de vreme rea şi probleme au fost deja în mai multe zone. Șase trenuri de călători au fost blocate luni dimineaţă între Timişul de Sus şi Predeal aproximativ două ore după ce un copac a fost smuls de vânt şi a căzut pe firele electrice.


"Referitor la circulația pe drumurile publice, două drumuri naționale și un drum județean sunt închise circulației rutiere — DN 12C între localitățile Bicaz Chei și Gheorgheni, DN 13B între localitățile Gheorgheni și Praid și DJ 175B între localitățile Pojorâta și Crucea. La aceste tronsoane de drum se adaugă DN 67C — Transalpina, între Rânca și Obârșia Lotrului, DN7C Transfăgărășan, pe tronsonul Piscu Negru — Bâlea Cascadă, care au fost închise în acest sfârșit de săptămână", informează un comunicat al Ministerului Afacerilor Interne.

Județele afectate de vremea rea sunt Alba, Arad, Bacău, Bihor, Botoșani, Caraș-Severin, Cluj, Constanța, Giurgiu, Harghita, Maramureș, Neamț, Prahova, Sibiu, Suceava, Teleorman, și Tulcea.

MAI recomandă cetățenilor să consulte aplicația DSU pentru a se informa în timp util asupra condițiilor meteorologice și situației drumurilor.

"Ministerul Afacerilor Interne rămâne în continuare mobilizat prin prezența în teren a polițiștilor, jandarmilor și a pompierilor", se arată în comunicat.

Pe aceeași temă