Cîţu: Miza noastră strategică este de a face şcoală de secol 21 pentru România de secol 21

Data actualizării: Data publicării:
grup de oameni cu sorin cimpeanu in fata stanga, florin citu centru dreapta
Premierul Florin Cîțu și ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, prezenți la deschiderea anului școlar de la liceul „Gheorghe Lazăr”, București. Foto: Inquam Photos / George Călin

Premierul Florin Cîțu spune că școala românească trebuie adusă la standardele secolului 21 și că miza proiectului „România Educată” este chiar acesta - „şcoală de secol XXI pentru România de secol XXI”. Premierul a făcut declarațiile, luni, la ceremonia de deschidere a noului an școlar la Colegiul Național „Gheorghe Lazăr” din București, primul liceu din Capitală care derulează un program pilot pe principiile proiectului.

„Ce bine e să ne vedem cu toţii astăzi, aici, în format fizic. Depinde doar de noi să rămânem aşa tot anul. Am încredere că veţi face tot ce ţine de voi să rămânem în format fizic anul acesta, din partea mea aţi văzut că este scenariul de bază.

Dragi elevi, profesori, mă bucur să marchez deschiderea anului şcolar 2021 - 2022 aici, la Colegiul Naţional «Gheorghe Lazăr» din Bucureşti.

Dincolo de performanţele cunoscute ale elevilor, (...) liceul vostru este primul din Capitală care-şi asumă, începând de azi, startul unei reforme profunde. (...) Este extraordinar că alegeţi să implementaţi un program-pilot care înseamnă un model curricular de secol XXI. Un program-pilot bazat pe coordonatele definite în proiectul «România Educată»”, a afirmat prim-ministrul.

Cîțu a adăugat că acest program înseamnă un proces de predare, învăţare, evaluare „mai apropiat” de cerinţele şi exigenţele unui învăţământ modern, centrat "în mod real" pe elev.

„E nevoie să ne concentrăm cu adevărat pe dezvoltarea unor competenţe relevante. Prin acest pas definim începutul unei reforme profunde în domeniul educaţiei din ţara noastră”, a subliniat Florin Cîţu. Reformele preconizate în domeniul Educaţiei au surse de finanţare multiple - PNRR, bugetul de stat şi fonduri europene, a completat prim-ministrul.

„Miza noastră în Educaţie nu este de a face un pic altceva, un pic altfel sau la fel ca până acum, miza noastră strategică este a face altfel, altceva, adică şcoală de secol XXI pentru România de secol XXI, pe care sunt că ne-o dorim cu toţii”, a susţinut Florin Cîţu.

În cadrul ceremoniei de la Colegiul Naţional „Gheorghe Lazăr”, premierul a participat, alături de elevi şi de ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, la un miniconcert de muzică pop-rock românească.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri