Video Cod roșu prelungit pe râuri din Caraș-Severin și Timiș. În zonă sunt deja inundații masive și drumuri rupte

Data actualizării: Data publicării:
inundatii caras

Hidrologii au prelungit atenționarea cod roșu pentru râuri din județele Caraș-Severin și Timiș. Aceste zone au fost sub cod roșu și în cursul zilei de joi și deja sunt inundații masive, drumuri rupte și persoane evacuate din cauza ploilor.

Avertizarea este valabilă până la ora 12.00.

Potrivit Institutului Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INGHA), se vor produce ȋn continuare creşteri de debite şi niveluri cu depășiri ale cotelor de pericol pe râurile din bazinele hidrografice Timiş – bazin aval S.H. Caransebeş – amonte S.H. Brod, Pogăniș - bazin amonte Ac. Cadar Duboz, în județele Timiş, Caraș – Severin.
Aceste zone au fost sub cod roșu și în cursul zilei de joi și deja sunt inundații masive, drumuri rupte și persoane evacuate din cauza ploilor.

ISU Caraș-Severin a anunțat vineri că, din cauza ploilor din ultimele ore, au fost semnalate revărsări de ape, formări de torente /viituri în aproape 30 de localități din județ.

„În urma acestor evenimente hidrometeorologice au fost inundate drumuri naționale, județene, comunale, străzi, grădini, curți, beciuri și locuințe, au fost colmatate podețe și subtraversări”, a anunțat ISU Caraș-Severin, vineri dimineața.

Totodată, au fost evacuate pentru 28 de persoane, în localitățile Oțelu Roșu, Păltiniș, Zăvoi, Remetea Mare.

Angajații CFR au acționat pentru repunerea în funcțiune a liniei ferate Reșița-Caransebeș, blocată cu aluviuni și copaci căzuți, iar cei de la drumuri naționale au intervenit pentru curățarea sectoarelor de drum afectate: DN 57, 58, 58B, 68, E70, DN 6, DN 58 A. Pe unele sectoare de drum circulația a fost întreruptă temporar de mai multe ori pe parcursul zilei.

La Remetea Poganici și Obreja, reprezentanții SGA împreună cu pompierii au înălțat malurile cursurilor de apă cu ajutorul sacilor de nisip pentru a proteja gospodăriile din apropiere.

Redactare Georgiana Marina

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri