Companie de gaz, amendată după un reportaj Digi24. "A uitat" să plafoneze prețurile în Bihor și a emis facturi de 2.000 de lei

Data actualizării: Data publicării:
gaz la aragaz
Sursă foto: Profimedia Images

Ministrul Economiei a reacționat după reportajul Digi24 despre sute de clienți dintr-o comună bihoreană care au primit facturi record la gaz. Compania a uitat să le aplice plafonarea. Pentru asta furnizorul de gaze naturale a fost amendat cu 50.000 de lei.

În plus, ministerul a dispus și recalcularea consumului pentru consumatorii casnici în maximum 15 zile. 

Virgil Popescu a făcut anunțul pe pagina sa de Facebook, spunând că românii nu pot fi bătaia de joc a acestor firme.

Clienții companiei amendate au primit facturi uriașe pe luna noiembrie, unele chiar și de 2.000 de lei.

"Aș dori să transmit un avertisment clar: nicio companie furnizoare nu își va bate joc de români!

Să emită facturile pentru lunile noiembrie 2021 - martie 2022 în acord cu legea nr. 259 din 29 octombrie 2021 pentru aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 118/2021 privind stabilirea unei scheme de compensare pentru consumul de energie electrică și gaze naturale pentru sezonul rece 2021-2022! În mod contrar vor exista sancțiuni dure.

Ca de exemplu: Abonații Gaz Vest SA - din județul Bihor - au primit facturile aferente lunii noiembrie fără să fie aplicată legea care prevede plafonarea și schema de compensare! Drept urmare am luat atitudine! Și în urma controlului celor de la ANPC rezultatul este următorul: s-a aplicat Legea 363/2007 și s-a constatat că au încălcat art.6 alin.(1), lit.d.- prețul sau modul de calcul al prețului.

Cei de la Gaz Vest SA au primit o sancțiune contravențională de 50.000 lei- și conform art.15-1 odată cu aplicarea sancțiunii contravenționale principale se aplică și sancțiunea complementară de recalculare a consumului citit sau estimat pentru consumatorii casnici începând cu data de 01.11.2021, în termen de 15 zile!", a transmis Virgil Popescu pe pagina de Facebook.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri