Costuri în plus în scenariul roșu. Părinții cu copii între 6 și 12 ani trebuie să îi testeze pentru a-i duce la piscină sau petreceri

Data actualizării: Data publicării:
copil testat pozitiv la coronavirus
Cât costă testul Covid pentru copii. Foto: Guliver/GettyImages

Scenariul roșu va aduce costuri suplimentare pentru familiile a zeci de mii de copii din Capitală. Este vorba despre cei care au vârsta între 6 și 12 ani neîmpliniți, deci care nu pot fi vaccinați împotriva COVID-19. Potrivit hotărârii de guvern adoptate săptămâna trecută, și lor le va fi condiționat accesul la anumite activități de prezentarea unui certificat verde - de testare ori trecere prin boală.

Astfel, părinții vor avea de suportat cheltuielile cu testarea anti-Covid a copiilor dacă vor să iasă cu ei la restaurant, la o petrecere pentru copii sau să îi ducă la un antrenament ori o oră de înot la bazin. 

Digi24 a analizat prețurile testelor anti-Covid: cel mai ieftin test antigen, valabil 48 de ore, costă 60 de lei, iar cel mai ieftin test PCR, valabil 72 de ore, costă 180 de lei.

Copiii au nevoie de test la piscină, la sala de sport (antrenamente), la restaurant și la petreceri.

Nu au nevoie să prezinte rezultatul unui test anti-Covid la școală sau la mall, cu excepția zonelor de servire a mesei din incinta lor și a locurilor de joacă din exterior.

Citește și: Cum va fi verificat certificatul verde Covid în aplicația STS din România

Este important de știut că pentru a fi notat în aplicație, este nevoie de un test la o clinică. Nu se poate genera un certificat verde cu un test cumpărat de la farmacie - chiar dacă este omologat - și făcut acasă.

București și județele Ilfov, Satul Mare și Timiș sunt în scenariul roșu, rata de infectare Covid-19 depășind 3 cazuri la mia de locuitori.

Citește și: 

Rata de infectare în București depășește 3 la mie. Capitala intră în scenariul roșu, iar certificatul verde va fi obligatoriu

Lista orașelor din România cu cea mai mare rată de incidență, unde este obligatoriu certificatul Covid

 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri