Cum a decurs operațiunea de salvare din Brașov, în urma căreia un muncitor a fost decapitat

Data actualizării: Data publicării:
decapitat-isu-brasov
Foto: ISU Brașov

Anchetă la Brașov, după ce o operațiune de salvare s-a încheiat tragic. Un muncitor îngropat în pământ a fost decapitat de excavatorul folosit pentru salvarea sa. Utilajul era manevrat de un coleg al victimei iar intervenția era supravegheată de pompieri.

Un muncitor în vârstă de 55 de ani a fost decapitat de excavatorul care săpa ca să îl scoată din groapa unde fusese îngropat, după ce pământul s-a surpat.

Pompierii chemați în ajutor nu aveau niciun utilaj cu care să ajute victima, așa că i-au cerut unui muncitor de la același șantier să sape cu excavatorul în căutarea colegului său.

Problema a fost că omul înfigea cupa tăioasă în pământ la întâmplare și la un moment dat a atins trupul bărbatului îngropat în pământ.

Procurorii anchetază acum tragedia și caută vinovați, într-o anchetă în care vizați sunt și pompierii.

Acum, întreg incidentul și întreaga intervenție sunt investigate de Parchetul de pe lângă Judecătoria Brașov, în legătură cu fapte de ucidere în culpă, neluarea măsurilor de securitate în muncă și de profanare de cadavre.

Anchetatorii trebuie să stabilească dacă operatorul acestui excavator a acționat din dispoziția conducătorului intervenției și dacă victima era în viață în momentul în care a fost decapitată.

Un alt bărbat, de 44 de ani, a fost îngropat de la piept în jos sub malul de pământ. A fost scos conștient și dus la spital.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri