Cutremur în România, duminică

Data publicării:
cutremur
FOTO: Shutterstock

Un cutremur de magnitudine 3,6 a avut loc duminică, la ora 11:53, în zona seismică Vrancea, în judeţul Buzău, anunță Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului.

Specialiştii Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP) au revizuit la 3,6 magnitudinea cutremurului produs duminică dimineaţă în judeţul Buzău, zona seismică Vrancea, precum şi adâncimea la care a avut loc şi distanţa faţă de cele mai apropiate localităţi de epicentru.

Potrivit noilor date, cutremurul a avut loc la adâncimea de 122,7 de kilometri, în apropierea următoarelor oraşe: 55 km nord-vest de Buzău, 59 km sud-est de Sfântu-Gheorghe, 61 km est de Braşov, 65 km vest de Focşani, 71 km nord de Ploieşti şi 99 km nord-est de Târgovişte.

De la începutul acestui an, în România s-au înregistrat peste 30 de cutremure, cu magnitudini cuprinse între 2,1 şi 4,3 pe Richter.

Anul trecut, cea mai puternică mişcare tectonică, de 5,7, a avut loc în data de 14 februarie, în judeţul Gorj, la o adâncime de 6,3 kilometri, potrivit Agerpres.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri