Dominic Fritz a avizat un protest al fermierilor în centrul Timișoarei

Data publicării:
dominic fritz face declaratii
Dominic Fritz a avizat un protest al fermierilor în centrul Timișoarei. Foto: Inquam Photos / Virgil Simionescu

Primarul municipiului Timişoara, Dominic Fritz, a anunţat că a avizat un protest al fermierilor în centrul oraşului Timişoara. Edilul spune că rămâne doar ca protestatarii să obţină avizul Poliţiei Române pentru a putea pătrunde cu utilajele în oraş.

„Timişoara are o responsabilitate profundă pentru cultura de protest şi pentru libera exprimare în România. De aceea am decis să avizăm un protest al fermierilor în centrul oraşului. Acesta va avea loc în parcarea de la Modex. A rămas ca organizatorii să obţină avizul Poliţiei Rutiere pentru a ajunge în zona centrală”, a scris Dominic Fritz pe Facebook.

Dominic Fritz şi-a exprimat speranţa ca discuţiile dintre fermierii protestatari şi Poliţie să aibă un rezultat pozitiv, iar fermierii să primească avizele pentru a putea protesta.

 „Sper ca discuţiile dintre organizatori şi Poliţie să găsească cele mai bune soluţii atât pentru respectarea drepturilor protestatarilor cât şi pentru siguranţa cetăţenilor”, a mai scris Fritz.

 Deoarece parcarea Modex, unde a fost avizat protestul fermierilor, se afla lângă Piaţa Victoriei din Timişoara, Dominic Fritz menţionează că acesta este locul unde a început democraţia din România şi rămâne locul unde oamenii îşi pot cere drepturile.

„Piaţa Victoriei e locul în care a început libertatea şi democraţia în România. Şi rămâne locul oamenilor curajoşi care se bat pentru drepturile lor legitime”, mai scrie Fritz.

Fermierii şi transportatorii protestează de aproximativ o săptămână pe centurile municipiilor. Primarul Capitalei Nicuşor Dan a respins cererea vizând organizarea unui protest în Piața Victoriei din București, argumentând că ar fi fost perturbat traficul.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri