Dosar penal după ce o mașină a Jandarmeriei a căzut în șanț. Lucrările care se făceau nu erau semnalizate corect

Data actualizării: Data publicării:
accident in bucuresti
O mașină a Jandarmeriei a căzut aproape cu totul într-un șanț pe Șoseaua Fundeni. FOTO: Captură Digi24

Anchetatorii au deschis dosar penal după ce o autospecială de Jandarmerie a căzut într-un șanț săpat pe marginea drumului, în zona Fundeni din București. Din primele informații, lucrarea de îngropare a unor cabluri electrice nu era semnalizată corect. 

UPDATE 14.00. Reprezentantul Brigăzii Rutiere prezent la locul accidentului a declarat presei că s-a constatat că au existat probleme în semnalizarea lucrării. El a explicat că orice lucrare se semnalizează cu cel puțin 10 metri înainte având montate indicatoarele rutiere temporare - ocolire, drum în lucru, limitare de viteză 30 km/oră și balize.

În 23 noiembrie, Brigada Rutieră a amendat cu 3.045 de lei firma care executa lucrarea, tot pentru nesemnalizarea corespunzătoare.


Brigada Rutieră a fost sesizată în legătură cu producerea accidentului printr-un apel la 112, în jurul orei 10.00.

Din primele date, șoferul unei autospeciale aparținând unei unități a Jandarmeriei ar fi pătruns într-o zonă în care se efectuează lucrări în partea carosabilă.

În urma accidentului au rezultat doar pagube materiale.

Conducătorul autospecialei a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind 0. În cauză a fost întocmit dosar penal pentru efectuare de lucrări neautorizate în zona drumului public, conform art. 341 alin. 4 din Codul Penal.

În urmă cu o săptămână, Brigada Rutieră l-a mai sancționat contravențional pe executantul lucrării, pentru nesemnalizarea corespunzătoare a acesteia.

Între timp, au apărut noi imagini de la fața locului, filmate de un șofer care trecea prin zonă la momentul accidentului.

El i-a filmat pe jandarmii care ieșeau din mașină, pe geam.

Jandarmii erau în misiune și ar fi urmat să ajungă la Dobroiești, Ilfov.

Din imaginile surprinse la fața locului se vede că mașina a căzut pe partea dreaptă aproape în totalitate în groapa de pe prima bandă. Pe partea dinspre banda a doua nu există elemente de semnalizare, care să separe zona de șantier de restul șoselei. 

 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri