Dosar penal în cazul jandarmului căzut de pe cal la parada de 1 Decembrie. Cazul a ajuns la procurorii militari

Data actualizării: Data publicării:
Momentul în care jandarmul cade de pe cal.
Momentul în care jandarmul cade de pe cal. Sursa foto: captură Facebook / Radu Dragomir

Jandarmeria cere Parchetului Militar să facă verificări în cazul angajatului care a căzut de pe cal, de Ziua Națională, în București. Incidentul, surprins în imagini care au devenit virale pe rețelele de socializare, a dus la deschiderea unei anchete interne la nivelul instituției. 

Ancheta a scos la iveală faptul că jandarmul surprins în imaginile devenite virale nu a fost sincer când a fost întrebat în legătură cu motivele pentru care nu și-a  putut ține echilibrul când a vrut să urce pe cal.

Sunt suspiciuni de neglijență în serviciu. Sunt luate în calcul mai multe piste în anchetă: dacă jandarmul a consumat alcool sau substanțe interzise sau dacă nu avea pregătirea necesară ori nu fusese instruit.

Alexandru Iacob, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Capitalei, a declarat pentru Digi24 că a fost decizia comisiei de verificare de a sesiza procurorii  

"Sunt calități esențiale când vorbim de conduita unui cadru militar, în primul rând sinceritatea și asumarea faptelor", a spus Iacob, fără a face alte precizări.

Jandarmul a fost filmat în 1 Decembrie, în timp ce încearcă să urce pe cal, înaintea paradei de 1 Decembrie, însă a avut dificultăți.

Bărbatul a reușit cu greu să urce în șa, apoi a alunecat pe partea cealaltă. În timp ce încerca să se redreseze, i-a căzut coiful de ceremonie, a încercat să-l prindă, însă asta l-a făcut să alunece și să cadă de pe cal.

"La intrarea în serviciu, acesta, împreună cu toți ceilalți colegi, au fost verificați de șeful nemijlocit, nefiind constatate situații care să împiedice executarea serviciului.

Pentru evitarea unor astfel de situații viitoare, a fost constituită o comisie de cercetare disciplinară prealabilă, în vederea aplicării măsurilor legale ce se impun.

Jandarmeria Capitalei dezaprobă cu fermitate un astfel de comportament individual izolat, care aduce atingere onoarei şi demnităţii militare", comunica Jandarmeria după ce imaginile au ajuns virale.

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri