Foto Două maimuțe tamarin împărat, dispărute de la Grădina Zoologică din Dallas au fost găsite într-un dulap

Data publicării:
maimuta tamarin imparat
Maimuța tamarin împărat se remarcă prin mustățile mari albe. Foto: Profimedia Images

Un pont primit de poliție de la un localnic din Lancaster a dus la depistarea celor două maimuțe dispărute, un incident pe care autoritățile l-au numit ”foarte neobișnuit”. Maimuțele Tamarin Împărat au fost găsite într-un dulap, într-o casă abandonată, scrie Insider. Erau căutate de trei zile.

Maimuțele au fost date dispărute de luni, când îngrijitorii grădinii zoologice au sosit dimineața și au constatat că țarcul lor a fost „compromis în mod intenționat”.

Departamentul de poliție din Dallas a declarat pentru Insider că a primit un pont. Un localnic a spus că maimuțele ar putea fi într-o casă abandonată din Lancaster, Texas, la sud de Dallas. Polițiștii au urmat pontul și au descoperit maimuțele într-un dulap dintr-o locuință abandonată.

Una din maimuțele tamarin impărat găsite în dulap. Foto: Profimedia Images

„Suntem încântați să vă împărtășim că cele două maimuțe tamarin împărat ale noastre au fost găsite”, a declarat Kari Streiber, vicepreședintele de marketing și comunicare la Grădina Zoologică din Dallas, într-o declarație pentru Insider.

„DPD a localizat animalele și a chemat echipa noastră pentru ca tamarinii să fie transportați în siguranță înapoi la Grădina Zoologică. Urmează să fie evaluați de medicii noștri veterinari.”

Poliția a declarat că ancheta este în curs și nu au fost efectuate arestări. Deocamdată nu se știe cum au părăsit maimuțele țarcul.

Editor : D.D.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri