Droguri descoperite în mașina unor tineri care au trecut în declaraţie că au ieşit să cumpere bunuri care acoperă necesităţile de bază

Data actualizării: Data publicării:
diicot

Doi tineri din Tulcea au fost arestaţi preventiv după ce în autoturismul lor au fost descoperite droguri, însă ei vor fi cercetaţi şi pentru fals, deoarece în declaraţia pe propria răspundere au trecut faptul că au ieşit din casă pentru a cumpăra "bunuri care acoperă necesităţile de bază", scrie Agerpres.

Procurorii DIICOT şi ofiţeri de poliţie judiciară au organizat, luni, o operaţiune de prindere în flagrant a doi tineri din Tulcea, care s-au deplasat la Constanţa, de unde au achiziţionat zeci de pliculeţe cu substanţe psihoactive.

Unul dintre tineri a prezentat poliţiştilor o declaraţie pe propria răspundere de pe telefonul mobil, în care era consemnat locul deplasării, respectiv ruta Tulcea-Constanţa, iar ca motiv era bifat, în fals, punctul 2 - asigurarea de bunuri care acoperă necesităţile de bază ale persoanelor şi animalelor de companie/domestice.

Cei doi tineri sunt cercetaţi atât pentru săvârşirea infracţiunii de efectuarea de operaţiuni cu produse cu efecte psihoactive, dar şi pentru fals în declaraţii.

Potrivit unui comunicat al DIICOT, procurorii şi ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul SCCO Tulcea au efectuat, luni, o acţiune de prindere în flagrant a doi bărbaţi, după ce aceştia ar fi achiziţionat produse susceptibile a avea efecte psihoactive din municipiul Constanţa.

În urma controlului efectuat asupra autoturismului cu care inculpaţii se deplasau, au fost descoperite şi ridicate 54 de pliculeţe ce conţineau substanţe cu efecte psihoactive, o ţigaretă confecţionată artizanal cu fragmente vegetale şi trei telefoane mobile.

"Având în vedere starea de urgenţă instituită prin decretul preşedintelui României nr. 195/2020 şi având în vedere prevederile Ordonanţei Militare nr. 3/2020 publicată în Monitorul Oficial nr. 242 din 24.03.2020, lucrătorii de poliţie le-au solicitat persoanelor în cauză să prezinte declaraţia prevăzută art. 4, alin. 1 din Ordonanţa Militară nr. 3/2020, ocazie cu care s-a constatat că unul dintre ei a prezentat declaraţia pe proprie răspundere în format electronic, de pe telefonul mobil personal, întocmită cu data de 06.04.2020, cu semnătură, în care era consemnat locul deplasării ruta Tulcea-Constanţa, iar ca motiv era bifat, în fals, punctul 2, respectiv asigurarea de bunuri care acoperă necesităţile de bază ale persoanelor şi animalelor de companie/domestice", se arată în comunicatul DIICOT.

Cei doi tineri au fost reţinuţi pentru 24 de ore, iar Tribunalul Tulcea a dispus, marţi, arestarea lor preventivă pentru 30 de zile, pentru săvârşirea infracţiunilor de efectuare de operaţiuni cu produse cu efecte psihoactive, fără drept şi fals în declaraţii.

Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul poliţiştilor Biroului Rutier din cadrul Poliţiei Municipiului Tulcea şi luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Tulcea.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale.

Editor: I. I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri