Video Orban îl contrazice pe Marcel Vela care a anunțat că din 15 mai putem pleca din localitate: Eu vă comunic deciziile când sunt luate

Data actualizării: Data publicării:
orban si vela_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
foto Inquam Photos/Octav Ganea

Premierul Ludovic Orban a declarat joi că nu a fost luată nicio decizie cu privire la posibilitatea ca după data de 15 mai cetățenii să poată ieși din localitatea unde au domiciliul, deși ministrul Internelor, Marcel Vela, a anunțat că după data de 15 mai cetățenii vor putea ieși din localitate și vor putea chiar merge la „picnic”.

„Eu comunic deciziile atunci când vor fi luate. Suntem într-o analiză. Ceea ce a comunicat președintele este sigur. Dacă vor apărea și alte motive teminice de părăsire a localității ele vor fi inclusive. Când vom lua o decizie vă vom anunța. Eu nu comentez ce spun colegii mei, eu aduc la cunoștiința oamenilor decizii”, a declarat premierul.

Întrebat despre posibilitatea ca românii să meargă la picnic după data de 15 mai, Ludovic Orban a precizat că motivele pentru care părăsim localitatea nu au fost încă stabilite, iar decizia se va lua în ultima zi a stării de urgență.

„Eu vă dau un răspuns, când sunt convins de ceva, spun lucrul respectiv. Ce pot să vă spun acum: motivele pentru care putem părăsi localitatea nu sunt încă stabilite în forma finală pentru că încă evaluăm riscul epidemiologic. Decizia se va lua în ultima zi a stării de urgență”, a declarat Ludovic Orban.

Marcel Vela declara miercuri seara, într-o postare pe Facebook în care răspundea la întrebările cetățenilor, că din 15 mai vor putea merge „unde doresc”, cu respectarea măsurilor de distanțare socială.

„Puteţi merge, începând cu 15 mai, unde doriţi dumneavoastră, evident respectând regulile impuse în ordonanţele militare, care vor fi preluate în decizia Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă”, a răspuns Marcel Vela.

Ministrul a mai precizat că, în acest caz, trebuie „să păstraţi distanţa socială, să aveţi materiale de protecţie şi să îndepliniţi toate condiţiile care ţin de igiena personală: să vă spălaţi des pe mâini şi să faceţi tot ce aţi făcut până acuma, pentru a opri răspândirea noului coronavirus”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri