Directorul unui liceu din Marghita este acuzat că le-a cerut bani elevilor

Data publicării:
profesor mita

Aceştia susţin că elevilor li se cer ilegal tot felul de sume, în timp ce părinţii trebuie să aducă fişe fiscale care să demonstreze că au virat 2% din impozitul pe venit către o asociaţie indicată de director.

Elevii, dar şi cadrele didactice de la Colegiul Octavian Goga, din oraşul Marghita, au făcut publică o listă cu lucrurile pe care le au de reproşat directorului liceului.

Printre acestea se numără lucruri extrem de grave, cum ar fi că directorul ar beneficia de un procent din banii plătiţi de elevi pentru uniforme. Părinţii spun şi că, sunt obligaţi să facă cu rândul, pentru a asigura paza unităţii de învăţământ, în timpul programului.

Tot ei spun că au fost nevoiţi să plătească mobilierul primit gratuit de liceu, din partea Ministerului Educaţiei. Şi acuzaţiile profesorilor la adresa directorului de la Colegiul Octavian Goga sunt la fel de grave - ei susţin că acesta îşi încasează salariul, deşi nu îşi ţine orele şi lipseşte de la şcoală cu săptămânile.

Dascălii spun că s-au adresat Inspectoratului Şcolar, unde li s-a cerut să voteze dacă vor sau nu demiterea directorului. Rezultatul a fost 75% în defavoarea directorului însă, spun cadrele didactice, împotriva acestuia nu s-a luat nicio măsură.

Marcel Sas, directorul liceului: „Acuzațiile sunt nefondate”

Marcel Sas, directorul liceului „Octavian Goga”, din Marghita, s-a apărat la Digi24 și a spus că acuzațiile părinților sunt nefondate.

Este un șir destul de lung de acuzații nefondate. Cu instuituția pe care o conduc de șapte ani am obținut trei tiluri foarte importante: locul doi la gala premiilor în educație Școala Anului, titlul de Școală Europeană și Școală Verde. Nu li se cer elevilor sume de bani. Legat de acel contestat termen fondul școlii, la noi nu există o sumă care să fie administrată de instituție, care să fie plătită de părinți. În schimb, există fondul asociației de părinți, aprobat de lege și gestionat de părinți”, a precizat directorul instituției de învățământ.

Legat de acuzațiile legate de faptul că directorul Marcel Sas nu ar merge la clase și că ar lipsi cu săptămânile, acesta a comentat: „Un director este degrevat de ore până la 4-7 ore. Eu am trecute în condica mea patru ore de activități sportive. Sunt plătit în baza unei condici de prezență și a fișei de pontaj. Nu există zile în care să nu mă duc la școală și să nu anunț. În cazul în care nu mă duc înseamnă că am ședință la inspectorat”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri